Una persona fent ús de la calefacció a la primavera

Quina és la temperatura adequada de la calefacció a la primavera?

La temperatura òptima de la calefacció a la primavera se situa entre els 19 i 21 graus centígrads.

A la primavera, les temperatures augmenten i els dies es tornen més calorosos. No obstant això, el fred no ha marxat del tot de les nostres vides. Per aquest motiu, és habitual preguntar-se quina és la temperatura ideal de la calefacció a la primavera. Des de RoigSat, resolem els teus dubtes perquè et trobis a gust a la teva llar.

Quants graus ha de tenir la calefacció a la primavera?

La resposta a aquesta pregunta no és estricta, ja que depèn de la realitat de cada persona. La majoria diria que depèn de cadascú, ja que es tracta d’una sensació subjectiva. Al cap i a la fi, els canvis en el temps que tenen lloc a la primavera afecten de manera diferent a cada persona.

Malgrat aquesta realitat subjectiva, durant el dia la temperatura que se situa entre els 19 i 21 graus centígrads és l’adequada per a la majoria de la població. A la nit, el punt entre 15 i 17 graus centígrads és ideal per descansar i sentir-se a gust.

Quins factors intervenen en la temperatura?

La calefacció a la primavera és l’element principal que s’ha de tenir en compte a l’hora de determinar la temperatura de la llar. Tot i això, existeixen més factors que juguen un paper rellevant en la sensació tèrmica de la llar.

  • Roba. A casa, l’ideal és fer un canvi d’armari progressiu. D’una banda, no cal retirar totes les peces gruixudes, ja que hi ha dies en què les temperatures baixen. D’altra banda, resulta útil tenir peces lleugeres a l’abast per als dies de més calor.
  • Llum solar. Durant la primavera hi ha més hores de llum solar. En els dies de més fred, el més raonable és obrir les cortines perquè els raigs de sol escalfin la llar. D’aquesta manera, la calor que es troba a casa durant el dia genera un ambient agradable a la nit.
  • Despesa energètica. Cada habitació té una despesa energètica concreta, i s’ha de tenir en compte a l’hora d’encendre la calefacció a la primavera. A la cuina, els radiadors poden tenir una temperatura més baixa respecte de la resta de la casa, ja que els electrodomèstics produeixen calor. En canvi, en el saló o dormitori és convenient incrementar la calefacció.

A RoigSat som experts en climatització i ens encarreguem que tinguis la temperatura adequada a la llar. Fes clic aquí per contactar amb nosaltres.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER