gas-natural

Calefacció de gas natural o gasoil, com estalviar més?

gas-natural

Multitud de llars a Catalunya tenen el seu sistema de calefacció i aigua calenta mitjançant caldera de gasoil. Molts ens hem preguntat si resultaria rendible el canvi de la vella caldera de gasoil a una de gas natural. Quins avantatges i quins inconvenients tindria cada tipus de combustible?

Diferències entre gasoil i gas natural

Gas natural, energia més neta

El gasoil és un hidrocarbur líquid que, a les llars, s’utilitza per a àmbits com la cuina, la generació d’aigua calenta o la calefacció. És un subministrament que cada vegada s’utilitza menys perquè es tracta d’una energia que danya el medi ambient i necessita un major manteniment en comparació de la resta d’energies. El gas natural també és un combustible fòssil. No obstant això, el seu impacte en el medi ambient és molt menor. Aquesta és una de les raons per les quals cada vegada s’està implantant més com a substitut del gasoil.

Preu del gasoil i gas natural

El gas natural és una de les energies més econòmiques actualment, atès que en comparació amb altres subministraments es demostra que el preu és menor i, per tant, pagarem menys amb ella. El kWh del gasoil se situa entorn de 0,0913 €/kWh, enfront dels 0,053 €/kWh del gas natural.

Instal·lació

Una caldera que funcioni amb gasoil necessita la instal·lació d’un dipòsit per emmagatzemar tot el subministrament. Normalment els dipòsits són limitats, per la qual cosa el client haurà d’emplenar-ho cada cert temps i, a més, requereix un manteniment i neteja adequats per garantir la seguretat dels consumidors. Per la seva banda, el gas natural no necessita emmagatzemar-se en els nostres habitatges, ja que arriba directament pels conductes del gas que ja tindrem instal·lats en l’habitatge.

Això, a més de suposar un avantatge perquè no necessitem dedicar-li un espai al dipòsit, ens evitarà possibles maldecaps si ens oblidem d’emplenar el dipòsit. El subministrament de gas natural és ininterrumpible.

Costos fixos

En el cas d’optar per un subministrament de gasoil ens estalviarem aquests costos fixos. No ocorre el mateix amb el gas natural, que sí que imposa uns costos fixos anomenats peatges d’Accés de Tercers a la Xarxa (ATR). En el sistema de gas natural, la xarxa de distribució, instal·lacions d’emmagatzematge i en general totes les infraestructures que fan que sigui possible el subministrament de gas natural, necessiten un manteniment. El Govern és l’encarregat de regular-ho i l’empresa comercialitzadora del gas natural s’encarrega de repercutir aquestes despeses en els consumidors.

L’import variarà en funció de la tarifa d’accés. Si contractem la tarifa 3.4 per a consums entre 100.000 i 1000.000 kWh/any (comú en negocis, empreses i comunitats de veïns), tindríem una despesa fixa en la nostra factura de 81 €/mes + IVA = 98 €/mes.

Malgrat aquestes despeses fixes, la millor opció és canviar-se a gas natural atès que és una energia més econòmica, pràctica i respectuosa amb el medi ambient.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *