Escalfar-la-llar

El truc viral per a escalfar la llar en 20 minuts: Mite o realitat?

Escalfar-la-llar

La pujada de les tarifes de la llum ha provocat que moltes famílies busquin desesperadament trucs que els permetin estalviar el màxim possible en la seva factura energètica, que en els darrers anys no ha deixat d’incrementar-se. I com és habitual des que el món d’internet va arribar a les nostres vides, els tips per a practicar l’estalvi energètic proliferen a la xarxa. Ara, però, amb les baixes temperatures de l’hivern el que més es cerca és aconseguir abaratir els costos en calefacció. Són segurs aquests trucs? Funcionen realment? Són mite o realitat? Des de RoigSat analitzem el truc que s’ha fet viral per a escalfar la llar en 20 minuts i et proposem altres opcions. Recorda que per a assegurar-se una bona calefacció, aigua calenta i evitar sorpreses a l’hivern, és recomanable fer un bon manteniment de la caldera, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Un truc viral per a escalfar la llar en 20 minuts

El consell es va publicar a Youtube ja fa gairebé una dècada, l’any 2013. Però enguany s’ha tornat a fer viral a conseqüència dels alts preus de la llum que fan que moltes famílies busquin amb enginy fórmules per a pagar menys per la calefacció. Aquest sistema permet escalfar una habitació d’uns 10 metres quadrats en poc més de 20 minuts i amb una duració estable de la temperatura d’unes 5 hores aproximadament. Com crear el nostre sistema de calefacció casolà?

  1. Necessitarem 4 espelmes de te, un test de fang i una safata de forn.
  2. És recomanable col·locar un protector a sota de la safata per a protegir la taula o el terra on fem la nostra «instal·lació».
  3. Posar les 4 espelmes en el centre de la safata, encendre-les i cobrir amb un test de fang més gran que l’amplada de la safata.
  4. Comprovar com la temperatura al voltant del test es va incrementant fins a arribar al seu punt àlgid al cap de 20 minuts.

És molt important no tocar el test, ja que la seva temperatura pot arribar a més de 70 graus centígrads. La calor es concentra al test d’igual manera que si fos una estufa permetent que es dispersi des d’aquest punt fins a la resta de l’habitació. En cas que el test tingui un forat  a la part inferior (molts ho porten per a expulsar l’excés d’aigua quan es reguen les plantes) s’hauria de tapar.

Des de RoigSat et recomanem altres trucs, per a estalviar en la factura energètica, més segurs i efectius perquè no hagis d’escatimar a l’hora de fer servir la calefacció.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER