Vegetació-exterior

Vegetació exterior per a estalviar en calefacció

Vegetació-exterior

Les buguenvíl·lies, parres i altres plantes enfiladisses són la vegetació estrella de molts habitatges, sobretot cases unifamiliars que es situen en zones urbanes allunyades del centre de les ciutats o bé al bell mig de la natura. En qualsevol cas, fins fa poc temps només es concebien com a elements decoratius que aportaven un plus de bellesa a la façana exterior d’una llar. Ara, però, alguns estudis han descobert que aquestes plantes també poden acomplir una altra funció: La de promoure l’estalvi en calefacció. En el Dia Mundial de la Vida Silvestre, des de RoigSat t’expliquem com la vegetació exterior et pot permetre estalviar en calefacció i recorda realitzar cada any un manteniment de la teva caldera per evitar sorpreses desagradables.

Com la vegetació exterior pot fer-te estalviar en calefacció

Un estudi de la Universitat de Plymouth al Regne Unit va analitzar un edifici  de més de 50 anys del campus universitari i va comparar la capacitat de les seves parets a l’hora de retenir la calor. En concret es van inspeccionar dues seccions que estaven a la mateixa elevació i orientades cap a l’oest. Una tenia plantes i l’altra no.

Després dels controls es va descobrir que el mur amb vegetació perdia un 31,4% menys de calor que l’altre. Tanmateix, les temperatures durant el dia a la zona amb plantes eren més estables i es requeria menys energia per a escalfar la zona.

Consells per a escollir les millors plantes trepadores

Si vols estalviar energia i que la calor no s’escapi a l’hivern de la teva llar, des de RoigSat et donem alguns consells per a escollir les millors plantes enfiladisses si t’has decidit a provar aquest mètode d’aïllament exterior amb vegetació.

  1. L’heura és idònia per a cobrir murs i porxos, ja que no necessita cap manteniment per a créixer.
  2. Les buguenvíl·lies necessita estar resguardada dels forts vents i les temperatures sota zero. Precisa de climes càlids com el Mediterrani, on és una autèntica estrella de les cases unifamiliars tradicionals pintades amb calç blanca.
  3. El gessamí aporta flors molt aromàtiques, però no li pot donar el sol directe. Hauràs de veure cap a on està orientada la façana on vols colocar la vegetació exterior.
  4. La parra és una altra magnífica opció que aporta molta personalitat. Això sí, les seves fulles són caduques i durant la tardor aniran caient. Estèticament, no és la millor opció durant l’hivern. També deixarà que es perdi més calor perquè la cobertura no serà absoluta.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER