No-passar-fred-al-cotxe

7 trucs per evitar passar fred al cotxe

No-passar-fred-al-cotxe

Vidres entelats, motor fred, calefacció que tarda a arrencar, volant congelat… Agafar el cotxe a l’hivern depenent de la zona on visquis pot convertir-se en tota una aventura. La majoria es queixa del forn en el qual es transformen els vehicles després d’un dia de platja a l’estiu, però durant els mesos de desembre, gener i febrer els cotxes poden arribar a espatllar-se, sobretot les bateries, a conseqüència de les baixes temperatures. Al marge de les avaries, els vehicles es converteixen en un punt de fred polar i pot fer molt desagradables els viatges de més de 20 minuts. Des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per a evitar passar fred al cotxe aquest hivern. Recorda que un bon manteniment de la teva caldera farà que l’arribada  a casa després d’un trajecte en cotxe, sigui més que agradable.

Trucs per a no passar fred al cotxe

Els més fredolics segur que s’estimen més conduir amb abric i guants que esperar que la calefacció comenci a escalfar el vehicle. Això sí, des de la Direcció General de Trànsit (DGT) adverteixen que els agents poden multar als conductors que portin peces que dificultin la conducció:

  1. Abrics gruixuts que dificulten l’articulació dels braços.
  2. Botes gruixudes o de neu que impedeixen la sensibilitat sobre els pedals.
  3. Bufandes que impedeixen una visió nítida.

Els agents poden multar als conductors i conductores amb sancions que van des dels 80 als 200 euros. Apunta aquests consells per no passar fred al teu cotxe i deslliurar-te de multes:

  1. Encendre el motor i deixar que s’escalfi durant uns minuts.
  2. Encendre la calefacció a la màxima potència i esperar 5 minuts, temps que es pot aprofitar per a comprovar el nivell de carburant, la pressió de les rodes, col·locació dels retrovisors, etc.
  3. Baixar la temperatura de la calefacció fins als 21 graus, ja que si es queda a màxima potència, pot produir somnolència i provocar distraccions al volant.
  4. Fer servir samarretes tèrmiques i polars lleugers i còmodes.
  5. Utilitzar mitjons gruixuts amb calçat de soles fines per evitar la pèrdua de contacte sensitiu amb els pedals.
  6. Si el teu cos té problemes per a regular la temperatura de les extremitats, fes servir mitenes, guants sense dit. Això sí, han de ser de llana fina perquè la resta del palmell de la mà no perdi sensibilitat amb el volant.
  7. Sempre que sigui possible, aparcar el cotxe a un espai interior durant els mesos freds de l’hivern.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER