Intoxicació-monòxid-de-carboni

5 trucs per evitar intoxicacions per monòxid de carboni

Intoxicació-monòxid-de-carboni

Una bona instal·lació de calefacció salva vides. Cada any ens llevem amb la notícia d’una família o d’un grup d’amics que han patit una intoxicació per monòxid de carboni a la casa rural que havien llogat o a la propietat que tenen a la muntanya  i on passen alguns caps de setmana durant l’hivern. De vegades aquests accidents acaben amb la mort d’algun membre del grup, un comiat silenciós, ja que el monòxid no avisa. Des de RoigSat apostem pels sistemes de calefacció central amb un bon manteniment de la caldera, radiadors i altres elements. Pren nota d’alguns trucs per evitar accidents o intoxicacions aquest hivern. 

Trucs per evitar intoxicacions per monòxid de carboni

Amb l’arribada de l’hivern i la temporada d’esquí, són moltes les llars de muntanya que acullen a famílies i grups d’amics que volen passar el cap de setmana o uns dies de descans, gaudint de l’aire pur de la zona. De vegades es tracta de cases que es lloguen per nits, d’altres, l’habitatge pertany a la família. En qualsevol cas, des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per evitar sorpreses desagradables.

  1. Revisar les instal·lacions de gas que tingui la llar: Calderes, radiadors, escalfadors, canonades…
  2. En el cas que la casa sigui de lloguer, assegurar-nos que juntament amb el contracte s’indiqui la data de l’última revisió i que es permeti accedir a un document oficial que l’acrediti.
  3. Ventilar la llar adequadament. De fet, es recomana que es deixi una finestra oberta un mínim de 10 centímetres.
  4. Rebutjar l’ús d’estufes que no siguin de tiratge balancejat, brasers o estufes de querosè durant la nit.
  5. Evitar l’ús de carbó per a la calefacció i si no es pot evitar, mantenir la llar airejada i rebutjar-lo quan arribi l’hora de dormir.

En el cas que es facin servir grups electrògens (tancs de combustible, bateries…) s’han de col·locar a l’aire lliure, mai a dins del domicili. Tanmateix, si s’olora quelcom estrany, fa mal el cap o es senten marejos i nàusees, s’ha d’obrir una finestra immediatament.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER