La ventilació de la llar és essencial quan usem sistemes de calefacció

ventilacion-hogar

Hi ha sistemes de calefacció, com els escalfadors, xemeneies o braseros, que generen monòxid de carboni i, si no fem la ventilació de la llar correctament o les habitacions on es troben aquestes fonts de calor, podem córrer greus riscos per a la salut.

Ens trobem davant un cas greu en què s’ha de posar molta atenció i cura perquè, segons diferents estudis, en les èpoques de fred en les quals es requereix de l’encès de sistemes de calefacció els serveis d’emergències mèdiques atenen unes 2000 persones a causa d’intoxicació per monòxid de carboni. D’aquestes, entre 50 i 100 van morir i el 75% en el lloc en el qual es trobava la font de calor.

Ventilació de la llar per evitar riscos

En general és aconsellable, ja sigui hivern o estiu, ventilar la casa cada dia per motius d’higiene i perquè, pel simple fet de respirar, convertim l’oxigen en diòxid de carboni. A l’estiu, a causa de la temperatura, ens resulta més fàcil i plaent, ventilar la casa. A l’hivern, en moltes ocasions, a causa del fred, no ens ve de gust gens però és quan més necessari és fer-ho en el cas de tenir aparells de calefacció encesos.

Moltes vegades, a més a més, tenim por que el fet d’obrir la finestra per ventilar ens provoqui una pèrdua calòrica important. No obstant això, és imprescindible obrir les finestres o portes exteriors un mínim de 10 minuts un parell de vegades al dia perquè es renovi l’aire i surti l’aire que els sistemes de calefacció contaminen.

És de vital importància, també, tenir molta cura amb xemeneies, braseros i escalfadors i evitar situacions com dormir tota la nit amb aquests encesos i tot tancat perquè, tal com hem indicat amb anterioritat, és perillós per a la salut. Es recomana sempre deixar una porta o finestra oberta perquè hi hagi ventilació constant i evitar que, per exemple, el gas s’acumuli en l’aire.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *