Una persona es preocupa d'eliminar la humitat a l'hivern

Com eliminar la humitat a l’hivern?

La humitat a l’hivern es pot convertir en un problema a la nostra llar. T’ensenyem com eliminar-la amb aquests senzills passos.


A l’hivern ens acostuma a faltar ventilació natural a casa nostra, de manera que es genera un ambient humit a la nostra llar. Les humitats poden suposar un perjudici per a la salut i una molèstia que trenca amb l’estètica de la casa. A continuació, t’ensenyem com eliminar la humitat a l’hivern de la teva llar.

Ventila les habitacions

Es tracta de l’acció més eficaç per eliminar la humitat a l’hivern. El sistema de ventilació mecànic és el mecanisme que ajuda a eliminar la humitat a l’hivern de la forma més efectiva. Gràcies a aquest sistema, es pot eliminar l’aire viciat que es genera a les nostres llars i, d’aquesta manera, tenir un aire de qualitat gràcies a l’aire renovat.

En cas que no tinguis un sistema de ventilació mecànic, hauràs d’obrir les finestres. És la forma més senzilla d’evitar problemes per condensació. A més de fer front a la humitat, t’estalvies l’aparició de floridura a les habitacions. Si vius en zones d’alta humitat, com per exemple la costa, has de prendre precaucions a l’hora de ventilar, ja que la humitat exterior pot ser més alta que la interior.

Para atenció a l’aïllament

L’aïllament de les parets resulta imprescindible per combatre la humitat a l’hivern. Les parets han de recobrir-se amb materials aïllants, com per exemple les cambres d’aire. D’aquesta manera, podràs tenir una temperatura més agradable a la llar. Per tenir el confort ideal, el manteniment de la caldera és l’element central.

Utilitza els extractors

Els extractors de bany són útils per mantenir baixos els efectes de la humitat durant l’hivern. Generalment, als banys es genera molt vapor d’aigua que pot desembocar en humitats. La cuina també és un altre racó de la llar on resulta essencial l’ús d’extractor.

Regula la temperatura

Finalment, és molt important prendre consciència sobre la temperatura ideal a l’hivern. Durant els mesos de fred, el més convenient és que les temperatures no excedeixin els 21 °C. En cas que posem la calefacció amb molta potència, podem patir problemes d’humitat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER