beber-agua-embotellada

Raons per no beure aigua embotellada

beber-agua-embotellada

Beure aigua és una necessitat bàsica de tot ésser viu, ja que, a més de refrescar-nos, també compleix un paper molt important en el nostre organisme. Ja des de fa alguns anys s’està implantant la creença que l’aigua embotellada és més saludable que la de l’aixeta.

No obstant això, l’aigua en ampolla de plàstic és només aigua potable, no té gens especial més enllà d’això. Però amb el que cada família gasta anualment en la compra d’elles, podrien invertir a millorar el subministrament d’aigua pública i així no tenir necessitat de comprar tant plàstic.

Raons per no beure aigua embotellada

Les ampolles de plàstic no són sostenibles

Malgrat el que moltes empreses s’obstinen a fer-nos creure, solament 1 de cada 4 ampolles de plàstic es recicla. De fet, les ampolles de plàstic estan fabricades amb materials que poden trigar més de milers d’anys a descompondre’s. És cert que actualment el sistema de reciclat ha millorat si ho comparem amb fa 10 anys. Però encara són més les ampolles plàstiques que van a parar a les escombraries que les que són reciclades. A més, les ampolles biodegradables no es descomponen tan fàcilment com sembla, doncs aquestes solament utilitzen menys plàstic que les altres.

La majoria d’aigua embotellada és la mateixa que la de l’aixeta però més cara

Per molt que en l’etiqueta de l’ampolla aparegui una deu o un tranquil riu de muntanya, això no assegura que l’aigua sigui de millor qualitat. La realitat és que solament un petit percentatge d’aigua embotellada prové de deus o fonts d’aigua subterrània. La resta és aigua filtrada, ni mineral, ni mineralitzada. És simplement aigua potable, i sol ser venuda a preus alts.

Moltes aigües embotellades contenen toxines

El plàstic no només és dolent per al planeta, també ho és per als éssers humans. Els estudis demostren que l’aigua embotellada pot contenir, floridura, microbis, benzè, i fins i tot arsènic i compostos cancerígens.

A més, les ampolles estan fetes amb químics, entre ells el ftalato, conegut per la seva capacitat per interrompre la testosterona, o l’antimoni. Aquests compostos poden barrejar-se amb el contingut líquid arribant així a afectar a la nostra salut.

Alternatives a l’aigua embotellada

Si vius en zones on no és recomanable beure aigua de l’aixeta, no t’agrada el sabor o senzillament no tens confiança, hi ha alternatives a l’aigua embotellada que no signifiquen haver de beure aigua de l’aixeta:
Filtres per a aixetes.
Tractaments d’osmosi inversa.
Descalcificadores d’aigua.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *