cuidar-plantas-verano

Com cuidar les plantes a l’estiu?

cuidar-plantas-verano

Mentre que algunes persones tenen un do natural per cuidar les plantes, uns altres seguim intentant aprendre les millors tècniques i consells perquè creixin i es mantinguin sanes. Si ets dels nostres, segur que et vindran bé uns consells per cuidar les plantes a l’estiu. I és que igual que les persones, les plantes necessiten cures especials per adaptar-se a les altes temperatures de l’estiu.

Consells per cuidar les plantes a l’estiu

Rega més les teves plantes

Rega les plantes amb major freqüència que de costum per compensar l’augment de la calor i el període de floració que moltes experimenten en aquesta època. El millor moment per regar-les és d’hora al matí o a la nit quan fa més fresc, així és menys probable que s’evapori l’aigua. De tota manera, certes espècies poden necessitar més d’un reg diari.

Sistema de reg automàtic

Estableix un mètode efectiu per regar les plantes durant el temps que la família estigui de vacances. No t’oblidis de provar amb antelació si és efectiu. D’aquesta manera, les plantes no sofriran a l’excés l’absència dels seus cuidadors habituals.

Regula la llum

Si les teves plantes estan col·locades en una finestra o en algun lloc on els doni la llum directa, pots col·locar una cortina durant el dia quan el sol actua amb major intensitat o moure-les cap a l’interior de l’habitació per evitar cremades en les seves fulles. A més, no t’oblidis d’anar rodant les plantes perquè cada costat tingui igual exposició al sol.

Col·loca-les juntes

En aquest període de l’any és recomanable situar totes les teves plantes molt a prop unes d’altres. D’aquesta manera, elles creen una espècie de microclima humit a l’espai que ocupen, cosa summament beneficiosa per pal·liar la deshidratació.

Controla la temperatura

No col·loquis les plantes en un lloc on les arribi directament el flux de l’aire condicionat. La majoria de les plantes d’interior prefereixen un clima humit més càlid. Una bona opció pot ser col·locar les plantes en altells. Això és perquè l’aire calent tendeix a pujar i la zona més propera al terra és la que més es refresca amb l’aire condicionat. Si optes per deixar les plantes al terra, cal estar atents per detectar a temps si els canvis de temperatura poguessin perjudicar-les d’alguna forma.

Poda i fertilitza

És convenient realitzar una poda selectiva consistent a deixar una sola flor per cada tija. En llevar els capolls o flors més petites, la tija destinarà tots els seus nutrients a aquesta única flor, la qual cosa provocarà que pugui créixer amb tot el seu vigor. A més, si utilitzes fertilitzants, incrementa’ls durant l’estiu. Veuràs com augmenta el seu creixement exponencialment.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *