Calderes de condensació, són les més eficients?

Les calderes de condensació són, actualment, una de les millors apostes per escalfar la nostra llar i l’aigua calenta sanitària. A més a més, contribueixen, com veurem a continuació, a l’estalvi mediambiental perquè el seu funcionament es basa en l’aprofitament de la condensació de vapor d’aigua que es dóna en la combustió.

Com funcionen les calderes de condensació

Les altres calderes acostumen a escalfar l’aigua a una temperatura d’un 90º centígrads mentre que les de condensació ho fan una temperatura màxima que oscil·la entre els 60 i 70 graus i evacuen els gasos a una temperatura més baixes que les de condensació, que és als 100ºC.

En altres paraules, funcionen igual que les calderes de baixa temperatura però tenen l’especificitat que tenen la capacitat de reutilitzar els gasos de fuita. Això fa que siguin molt més eficients que altres tipus de caldera existents.

Avantatges de les calderes de condensació

Rendiment

El rendiment de les calderes de condensació supera el 100% respecte a altres tipus de caldera, que tenen valors entre el 70 i el 80%. Això és perquè aprofiten la calor de condensació per escalfar l’aigua de tornada de la caldera. Utilitzen el poder calorífic superior però sense posar en perill la caldera en cap cas. En definitiva, aquests tipus de caldera tenen un rendiment de fins i tot més d’un 30% respecte a les calderes convencionals.

Ecologia

Les calderes de condensació són respectuoses amb el medi ambient perquè els gasos que emeten són molt menys contaminants que els de altres tipologia de calderes perquè les seves emissions de CO2 són més baixes que les d’altres calderes que usen altres tipus de combustible.

És per això que a Espanya hi ha diferents subvencions per incentivar que les llars optin per aquest tipus de calderes, que estan considerades les calderes més eficients del mercat.

Estalvi

Un altre dels avantatges de les calderes de condensació és que tenen la capacitat de regular la temperatura tenint en compte la demanda energètica d’una llar. Aquesta característica pot arribar a produir estalvis superiors al 25% si ho comparem amb altres calderes tradicionals.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *