calefacció no contamini

Com fer que la nostra calefacció no contamini

calefacción no contamine

 

Els últims mesos s’ha arribat a nivells molt alts de contaminació en grans ciutats com, per exemple, Barcelona i Madrid. Aquesta situació hem de prendre-la molt seriosament perquè és una greu amenaça tant per a les persones que habitem en aquestes ciutats com a nivell mundial. Els agents contaminants que ens han portat a aquesta situació són molts, però en aquest article anem a abordar com fer que la nostra calefacció no contamini i no sigui un punt negatiu més en aquesta xacra.

Segons l’Agència Europea de Medi ambient (AEMA) la contaminació atmosfèrica és el risc mediambiental més gran per a la salut de les ciutadanes i els ciutadans europeus. Afirmen que la situació en què ens trobem redueix l’esperança de vida de les persones. És així perquè es converteix en un factor que propicia el creixement de les malalties cardiovasculars i pulmonars, el càncer i els infarts de miocardi. Aquest organisme conclou que la contaminació és la causa de més de 430.000 morts prematures en la Unió Europea.

Com aconseguir que la nostra calefacció no contamini

Ús domèstic

Hem de tenir en compte que les emissions de CO2 generades per l’ús d’aigua calenta sanitària i la calefacció en un habitatge d’uns 100 metres quadrats en la qual viuen quatre persones ronda les  les dues tones anuals. Això ens indica que les calderes, més enllà dels cotxes i altres elements que tenim estipulats com molt contaminants, també han d’estar en el nostre punt de mira en el que a disminució d’índexs de contaminació es refereix.

Com hem vist en articles anteriors, l’ús responsable de la calefacció és bàsic per reduir els índexs de contaminació atmosfèrica. No tenim, en absolut, que apagar la calefacció i passar fred. Però sí evitar el malbaratament i l’augment de les emissions de CO2. I la manera d’aconseguir-ho és ajustar el nostre consum a les nostres necessitats. Això implica, per exemple, no tenir encesa la calefacció a una temperatura elevada durant tota la nit.

Ús en edificis públics

Pel que fa a l’ús de calefacció en edificis públics també cal prendre mesures. En aquest sentit, governs com el d’Itàlia va instar a tots les regions a reduir l’ús de calefacció en aquest tipus d’edificis. Es va demanar, concretament, que baixessin la temperatura 2 graus. Aquesta acció, que no és molt complicada, podria contribuir a disminuir fins a un 10% les emissions associades a la calefacció.

Aquest gest també pot tenir una gran efectivitat si tots prenem consciència i decidim fer-ho a les nostres cases. Anima’t a girar el teu termòstat cap a l’esquerra! El planeta i la teva butxaca t’ho agrairan.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *