Calefacció-hivern

Com fer servir correctament la calefacció  

Calefacció-hivern

Queden pocs dies perquè arribi oficialment l’hivern, però la veritat és que ja portem algunes jornades de fred hivernal més que no pas de tardor. A les nits baixen molt les temperatures, hem tret els abrics gruixuts de l’armari i comencem  a fer servir guants i gorres per protegir mans i orelles del fred. La calefacció és imprescindible per al benestar d’una llar, sobretot en zones de muntanya i camp obert, allunyades de les grans ciutats. T’expliquem com fer servir correctament la calefacció per treure-li tot el profit.

5 trucs per fer servir la calefacció de la teva llar correctament

 

El benestar d’una llar es mesura per com són d’acollidors els espais i perquè això es compleixi és imprescindible que la temperatura sigui agradable i no entri més humitat de la necessària.

  1. La calefacció no ha de baixar mai dels 19 graus, però tampoc ha d’estar per damunt dels 21. La temperatura ha de permetre que la sensació tèrmica sigui agradable, però respectant el temps que fa fora. No és lògic que en ple hivern vulguem anar amb pantalons curts a dins de casa. Hem de poder estar amb roba i pijames d’hivern però sense passar fred però tampoc calor.
  2. Parar la calefacció quan no hi ha ningú a casa. D’aquesta forma s’estalviarà, no només en la factura, sinó també energia des del punt de vista ecològic.
  3. Comptar amb un termòstat d’última generació. Els termòstats intel·ligents permeten regular la temperatura a distància, per exemple encendre-la mitjançant una aplicació mitja hora abans d’arribar a casa de la feina perquè la llar s’escalfi.
  4. Mantenir una temperatura regular durant la nit. Així s’evita que baixin de cop les temperatures i es pugui mantenir el benestar nocturn. Sí que és recomanable que els graus estiguin per sota dels que es mantenen durant el dia quan hi ha activitat a la llar (entre 16 i 17 graus).
  5. Programar la calefacció perquè pugi una mica abans de despertar-nos per aconseguir que la llar estigui escalfada en el moment de posar-nos en marxa.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *