Habitatge-ecològic

8 consells perquè la teva llar sigui més ecològica

Habitatge-ecològic

 

L’ecologisme és el futur, no només als futurs habitatges o per l’estalvi econòmic que suposa una vida més verda, també parlem d’aturar el canvi climàtic i d’un futur viable i sostenible. Des de RoigSat ja hem parlat de com seríem els habitatges ecològics del futur i alguns dels beneficis de viure en un; ara et donem alguns consells per aconseguir des de ja, que la teva llar sigui més ecològica.

Consells per fer de la teva llar un habitatge més ecològic

Com ja hem dit la sostenibilitat, l’ecologia i el canvi climàtic són temes que interessen cada vegada més a la població i la societat està conscienciada i tampoc no pot girar l’esquena a aquestes problemàtiques. La llar és el lloc on passem més hores després de la feina. No es poden escollir els materials de la teva oficina, però sí els del teu habitatge. Pren nota d’alguns consells per començar a convertir la teva llar en un habitatge més ecològic i sostenible.

  1. Instal·lació d’enllumenat LED. Les bombetes de baix consum permeten reduir l’energia que s’empra en il·luminar una llar durant la nit i duren més temps. Ja sigui per col·locar-les als llums de la llar, els focs del sostre o si tens jardí o terrassa, la lluminària exterior, aposta sempre per LED’s.
  2. Panells solars. La seva instal·lació és més difícil a comunitats de propietaris d’edificis de pisos, per exemple. Però si tens una casa unifamiliar, pots apostar per aquesta forma d’il·luminació prescindint de les bombetes LED i generant la teva pròpia energia solar.
  3. Materials biodegradables i sostenibles. Parlem d’estris que una vegada que han complert la seva funció desapareixen de forma natural en el medi ambient, es biodegraden i no representen una acumulació d’objectes a les escombraries.
  4. La ubicació del teu habitatge. Si ja tens en propietat un habitatge, difícilment podràs canviar d’entorn, però si estàs buscant la compra o et pots permetre un canvi, és important escollir zones que generin un baix impacte mediambiental (no necessites fer servir el cotxe per adquirir aliments o productes de primera necessitat, el transport públic és accessible, pots fer servir bicicleta…).
  5. Les propietats, de la mida justa i necessària. Si sou una parella, no necessitareu una gran casa amb un gran jardí, per exemple. Els habitatges grans demanden un major consum de recursos com electricitat, aigua, gas, etc.
  6. Bona il·luminació. A més possibilitats d’il·luminació natural, menys despesa d’energia. És important l’orientació i disposar de grans finestres que deixin entrar la llum solar com més hores millor.
  7. Plantes interiors. Ajudaran a purificar l’aire i regular la humitat.
  8. Sistemes de recol·lecció de l’aigua de la pluja. Una forma d’estalviar aigua i aprofitar la de la pluja no només per a usos domèstics, també en el cas de jardins i horts per poder regar.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *