Habitatges ecològics, una realitat
Les llars intel·ligents estan de moda. Aplicacions que permeten controlar la calefacció i l’aire condicionat des del mòbil, termòstats intel·ligents, sensors d’il·luminació, persianes automàtiques… Eines que faciliten la vida quotidiana i també permeten practicar l’estalvi energètic al fer-ne un ús acurat. En articles com aquest ja vam parlar sobre domòtica, ara fem una passa més i tractem algun dels avanços tecnològics per a la llar del futur: Els aspectes “verds” de les cases del futur com la robòtica, una llar lliure de tòxics, plantes que es converteixen en un pulmó saludable… Analitzem els habitatges ecològics.
Com seran els habitatges ecològics del futur?
Al mes de juny es va celebrar a Madrid la primera Mostra de la Casa Ecològica, un esdeveniment on es van mostrar tècniques per canviar i adaptar els habitatges actuals i dissenyar els del futur.
Un futur que hauria de passar, segons els experts, per les plantes, la robòtica i la protecció contra els tòxics perquè s’han construït ciutats gens sostenibles que devoren l’entorn rural. S’estan consumint recursos que poden acabar amb la natura, i sense ella també desapareixeran les ciutats, per això és necessari posar-li fre a l’escalfament global.
Els nous habitatges del futur hauran de ser sostenibles, ecològics i saludables. En l’actualitat el consum d’energia d’una família equival a gairebé 1.300 kg de CO₂ emesos a l’atmosfera.
L’objectiu serà aconseguir entorns menys contaminants, on es practiqui l’estalvi energètic i es redueixi la petjada ecològica. Perquè sigui una realitat els experts aposten per posar en pràctica algunes mides concretes:
- Fer servir materials de construcció sostenibles.
- Aplicar aïllaments ecològics.
- Canviar finestres.
- Incorporar fonts d’energia renovable.
- Dispositius de baix consum.
- Plantes per millorar la qualitat de l’ambient.
- Regulació intel·ligent de la temperatura de la llar.
Els experts asseguren que les inversions de les reformes ecològiques es recuperen 10 anys després al reduir la despesa energètica i sanitària. Si vols saber més sobre aquest tema et recomanem alguns llibres que en parlen:
Deixar un comentari
Vols comentar?No dubtis a contribuir!