Com evitar incidents amb l’aigua que genera l’aire condicionat  

Aigua aire condicionat

L’aire condicionat és un dels electrodomèstics estrella de l’estiu a qualsevol llar, ens ajuda a combatre les altes temperatures i també permet refrescar l’ambient i els espais. Però com la resta d’electrodomèstics ens facilita un aspecte de la nostra vida diària però comporta una responsabilitat afegida. La rentadora evita que renten a mà però ens obliga a estendre la roba i recollir-la, el rentavaixella fa que no ens mullem les mans però després hem de col·locar els plats i els gots i els coberts; i l’aire condicionat ens obliga a recollir l’aigua que genera per la condensació. Has patit alguna petita inundació a casa per culpa de l’aire condicionat? Pren nota dels nostres consells perquè no et torni a passar.

 

Els incidents més habituals amb l’aigua de l’aire condicionat

 

Els incidents que provoca la condensació de l’aire condicionat són cada vegada menys freqüents, ja que la majoria de famílies i llars opten per la instal·lació de conductes que condueixen l’aigua directament al desguàs. De totes maneres, encara hi ha moltes famílies que han de buidar les safates o garrafes que col·loquen per recollir l’aigua condensada perquè no disposen de canalitzacions. Quins són els incidents més habituals?

 

  1. Oblidar-se de buidar la safata d’aigua i que es desbordi. Si tens el condensador al balcó, per exemple, l’aigua caurà al carrer. Cosa molt habitual en aquesta època de l’any, trobar-nos amb goteres al carrer. També pot passar que el conducte de l’aigua es recondueixi fins a una habitació de la llar propera a un desguàs i s’inundi mínimament aquell espai.
  2. Deixar-se l’aire condicionat encès. És més habitual que amb altres electrodomèstics com una planxa o la TV. Això també provoca que l’aigua es desbordi quan s’omple la safata i no estem a casa.

 

Consells per evitar incidents amb l’aigua de l’aire condicionat

 

  1. Compra una garrafa amb molta capacitat, així si oblides buidar-la, sempre tindràs marge perquè es continuï omplint. Tot i que després necessitaràs ajuda per buidar-la.
  2. Buida el recipient cada dia, encara que no hi hagi quasi aigua o pensis que encara pot emplenar-se més. D’aquesta manera si oblides apagar l’aparell, evitaràs desbordaments.
  3. Col·loca alarmes. Al mòbil, al rellotge… Evita oblidar-te d’apagar l’aire condicionat quan marxis de casa, segurament el punt més complicat però el més efectiu per evitar incidents.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *