Grip estiu

Grip d’estiu: 5 consells per evitar-la  

Grip estiu

L’estiu, el bon temps i el sol fa que ens oblidem, en principi, de refredats, grips i altres malalties típiques de les estacions més fredes. De totes maneres, els aires condicionats, la concentració de contaminació, i l’ús del transport públic fa que els virus i bacteris proliferin a l’ambient, no tant com a l’hivern per qüestions de temperatura, però prou per provocar contagis. Diuen que les grips d’estiu són les pitjors, però això no és més que un mite segons els experts. Es tracta d’una qüestió psicològica, ens dona la sensació que aquesta grip és pitjor perquè els contagis són molt menors i les persones afectades, poques. A més els símptomes es noten més per les altes temperatures. Calor i febre, angines irritades i begudes fredes…

 

5 consells per evitar una grip d’estiu

 

Les grips d’estiu poden ser causades pels mateixos símptomes que a l’hivern, però alguns factors poden potenciar-les. Et donem algunes recomanacions per poder evitar-les.

  1. Ús adequat de l’aire condicionat. Durant les èpoques de calor és imprescindible no fer-ne ús, però sempre s’ha de regular la temperatura perquè sigui la més indicada i no afecti la nostra salut.es recomana que es programi l’aire condicionat 5 graus per sota de la temperatura exterior. La diferència no ha de ser mai superior als 12 graus si volem mantenir l’eficiència i evitar grips per les baixes temperatures dins de la llar, les responsables de la proliferació de virus i bacteris.
  2. Fer servir la roba adequada. S’han d’evitar al màxim les sabates obertes i les espatlles descobertes si fas servir el transport públic, treballes a un edifici oficial o una oficina. Habitualment aquests indrets es guien per les normes ISO sobre recomanacions de la temperatura adequada dels aparells climatitzadors. De totes maneres, la sensació tèrmica pot canviar depenent del nombre de persones que es concentren en un moment determinat. Per això és millor protegir-se per si en algun moment la temperatura baixa.
  3. Bona alimentació. Portar una dieta equilibrada, variada i que aporti tots els nutrients necessaris que necessitem segons la nostra complexió i situació de salut és primordial per aconseguir que el cos lluiti contra bacteris i virus.
  4. Rentar-se les mans. Una pràctica que s’ha demostrat que és de les més efectives per evitar la transmissió de virus i bacteris. És recomanable rentar-se les mans amb aigua i sabó cada vegada que s’arriba del carrer a casa o a l’oficina, s’han manipulat objectes com poden ser aparells electrònics, s’ha estat a indrets amb una alta concentració de persones, etc. També cada vegada abans dels àpats. Si no tens l’oportunitat de rentar-te les mans, es poden fer servir els gels d’alcohol que es poden adquirir a qualsevol farmàcia.
  5. Bona ventilació. Es recomana ventilar la llar cada dia per evitar que es concentrin partícules a l’ambient que puguin transportar virus i bacteris. Amb 10 minuts és suficient, de fet no és recomanable que l’exposició sigui de més temps per evitar l’entrada de contaminació o baixar i pujar les temperatures segons l’estació de l’any.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *