Quina és la diferència entre grip i refredat?  

grip vs refredat

La grip i el refredat comú són dues de les malalties que comptabilitzen més malalts durant les èpoques de fred, ja que es transmeten per l’aire i el contacte, i un clima fred facilita que els virus que les causen es propaguin. Totes dues malalties tenen símptomes molt semblants i per això és habitual que es confonguin. T’expliquem quina és la diferència entre la grip i el refredat.

 

Les principals diferències entre la grip i el refredat

 

Com ja hem dit anteriorment, aquestes dues malalties tenen símptomes semblants i la població les confon. El problema arriba quan no es pren la medicació adequada perquè la persona s’automedica i no va al metge perquè faci un diagnòstic acurat.

 

  1. La grip té un inici brusc amb malestar general, febre alta, mal de cap, dolors articulars, mal de coll, tos i esternuts, pèrdua de la gana i esgarrifances.
  2. El refredat no té un inici sobtat, la febre no és habitual i en el cas que aparegui sempre és baixa. No sempre implica mal de cap i no presentem dolor muscular.

 

 

Coses que has de saber sobre la grip i el refredat

 

Es tracta de malalties que no es poden curar amb cap medicament, tenen un procés natural que s’ha de deixar que segueixi el seu curs. Tot i això els símptomes es poden tractar per alleujar les molèsties més comunes com el mal de cap o la febre. Prendre medicaments antipirètics i analgèsics com el paracetamol poden fer-nos sentir una mica millor, però hem de ser conscients que no podem tallar de soca-rel un refredat o una grip, perquè aquests virus no es curen amb medicaments.

 

Quant a la grip, la vacunació és la manera més eficaç per evitar el contagi de la malaltia, tot i que no és segur al 100%. Això sí, la vacuna permet patir uns símptomes molt menys intensos. Normalment s’aplica entre els mesos d’octubre i novembre, tot i que ens podem vacunar en qualsevol època de l’any, ja que en 3 setmanes la vacuna comença a ser efectiva.

 

La neteja de mans és la manera més eficaç d’evitar el contagi. També és important portar una vida saludable: Dieta equilibrada i pràctica d’esport, cosa que farà que el nostre organisme sigui menys sensible al virus.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *