Remeis naturals per pal·liar un refredat  

refredat comú

 

Qui més qui menys ja ha patit un refredat a hores d’ara  amb l’arribada de la tardor. Les baixes temperatures són el caldo de cultiu perfecte per bacteris i virus, els responsables dels constipats tan típics d’aquesta època de l’any. Els refredats no es poden curar, desapareixen per si sols, però sí que pots prendre medicines per alleugerar els efectes. T’expliquem quins són els millors remeis naturals.

 

Medicaments vs remeis naturals per pal·liar els refredats

 

En l’actualitat existeixen moltes medicines que mitiguen els molestos símptomes del refredat comú:

 1. Mal de cap.
 2. Picor d’ulls.
 3. Picor i secreció del nas.
 4. Congestió nasal.
 5. Malestar general.

 

De totes maneres, aquesta medicació no pot curar el refredat, que té el seu procés i marxa sol. Per això, cada vegada més persones opten pels remeis naturals per alleujar els símptomes i així evitar consumir químics.

 

Els millors remeis naturals per pal·liar un refredat

 

Existeixen diversos estudis que afirmen que alguns remeis naturals com la mel o la sopa calenta són efectius, però també n’hi ha que afirmen tot el contrari. En qualsevol cas, la majoria dels que avalen les seves propietats solen ser finançats per empreses del sector amb interés comercial per atribuir certes propietats a alguns aliments.

 

Tot i això, estem parlant de remeis naturals, que no poden fer mal a la nostra salut i que si alguna vegada els hem provat i ens han anat bé, per què no utilitzar-los?

 

 1. La mel. A moltes llars fan servir la mel per pal·liar la tos, però s’ha d’anar amb compte perquè es tracta d’un aliment amb moltes calories, ja que el seu índex glucèmic és molt alt (sucres lliures).
 2. Caldo calent. Igual que les begudes calentes s’utilitza per pal·liar els símptomes del refredat comú i de la grip. Normalment aquestes malalties s’agafen a l’hivern per això la relació amb un àpat ben calent que faci entrar en calor la persona refredada.
 3. Fer gàrgares amb farigola i aigua. En casos en els quals es tingui la gola inflamada es recomana fer gàrgares per mitigar els efectes molestos. S’ha de bullir aigua amb fulles d’aquesta herba i després colar la barreja abans de fer les gàrgares.
 4. Infusions de gingebre. Al llarg de la història s’ha atribuït al gingebre propietats antiinflamatòries perfectes per lluitar contra la congestió nasal i la mucositat.
 5. La llimona. Es pensa que els sucs d’aquesta fruita acompanyats amb mel permeten descongestionar les vies respiratòries i alleujar els efectes del refredat.
 6. Bafs d’eucaliptus. Un remei clàssic on n’hi hagin, només has d’escalfar fulles d’aquest arbre I quan estigui ben calent, tapar el cap amb un pany i aspirar el fum.

 

El procés del refredat pot tenir una duració de 7 dies i s’ha de controlar en menors i persones majors de 65 anys o amb complicacions de salut.

 

 

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *