Consells per escalfar la casa aquest hivern

Escalfar casa

Arriba l’època de fred i és necessari tenir la casa a punt per combatre les baixes temperatures. Si vius a territoris amb una climatologia adversa i una alta humitat segurament ja tens instal·lat a casa un sistema de calefacció per gaudir sempre de temperatures agradables. De totes maneres, els consells per escalfar la casa sempre són necessaris, d’aquesta manera estalviaràs a la teva factura energètica perquè necessitaràs fer servir la calefacció a menys potència.

Decàleg de bones pràctiques per escalfar la casa

  1. Ventilació. Imprescindible per renovar l’aire interior, però s’ha d’anar amb ull amb l’horari en el qual es farà i també la seva duració. Els experts recomanen ventilar a primera hora del matí i no més de 10 minuts. Temps suficient per renovar l’aire, oxigenar la casa i que no es refredi la llar.
  2. Tancar les portes interiors. Quan no estigueu a dins d’una habitació el millor és deixar la porta tancada, així la calor es concentrarà al dormitori o sala on estigueu. A més, l’escalfor d’aquesta zona no es perdrà pel passadís.
  3. Tothom a la mateixa habitació. Si a casa sou més d’una persona, el millor és que durant el temps que passeu a la llar compartiu habitació i no us diversifiqueu a la resta de cambres. Així aprofitareu l’escalfor d’una sala.
  4. Aprofitar les hores de sol. Apuja les persianes quan el sol entri a casa teva. Depenent de l’orientació és possible que el moment més lluminós del dia sigui a primera hora del matí, al migdia o a la tarda. En qualsevol cas, aprofita-ho per aconseguir que els mobles xuclin l’escalfor del sol i la guardin. Després abaixa de nou les persianes per no perdre aquesta energia.
  5. Finestres i portes ben aïllades. És imprescindible per evitar que entri el fred del carrer. Si no et pots permetre renovar aquest mobiliari, utilitza cinta aïllant per tapar les possibles esquerdes o fuites que tinguis les finestres de casa teva.
  6. Colors foscos. El color negre absorbeix el 98% de la calor, el gris un 90% i el verd fosc fins a un 79%. Així que, si entra en els teus plans decoratius, pots aprofitar per instal·lar mobiliaris de colors foscos, ja que faran que les habitacions siguin més acollidores.
  7. Catifes. Com ja hem dit en altres articles, les catifes ajuden a escalfar els salons i les habitacions d’una llar. No són aïllants però conserven la temperatura. I sempre és millor ficar una catifa a un terra de parquet o de moqueta que a un de rajoles, els primers materials són conductors de la calor.
  8. Cortines tèrmiques. Una roba de casa que porta un forro de material tèrmic que permet que la calor no s’escapi. A més com són aïllants, no és necessari canviar-les a l’estiu.
  9. Aprofitar la calor que desprenen els electrodomèstics. El forn, la rentadora, el rentavaixelles, la nevera, el televisor o l’ordinador, tots els aparells electrònics desprenen calor que pots aprofitar perquè no marxi a l’hivern tancant les portes.
  10. Oblida’t del minimalisme. Està comprovat que les llars que tenen més objectes i mobiliari són més calentes que les que tenen les parets nues i gairebé no tenen mobles.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *