Com evitar que la calefacció ressequi l’ambient  

ressequi ambient

 

Un sistema eficient de calefacció és imprescindible en totes aquelles llars que es trobin en punts geogràfics amb temperatures ambientals molt baixes. Sobretot si es tracta de habitatges unifamiliars, ja que per les seves dimensions es refreden abans i és més difícil també escalfar-les. Però un dels grans problemes de les calefaccions té a veure amb el fet que ressequen l’ambient i conseqüentment també les goles.  T’expliquem com es pot evitar aquest fenomen tèrmic.

 

Per què la calefacció resseca l’ambient?

 

Alguns sistemes de calefacció condensen l’aire de l’ambient i això fa que s’elimini la humitat, cosa que resseca tota la llar o l’habitació on estigui encesa la calefacció. Existeixen sistemes de calefacció que ressequen més l’ambient que uns altres:

 

  1. La bomba de calor de l’aire condicionat: És l’aparell que més resseca, ja que es remou l’aire interior, cosa que aixeca pols, no regula la humitat i per tant, resseca l’ambient.
  2. Radiadors. Transmeten al voltant d’un 35% de la calor per radiació i la resta, més d’un 60% per convecció, produint també corrents d’aire poc saludables.

 

Com evitar que es ressequi l’ambient?

 

És primordial que la temperatura del nostre sistema de calefacció escollit no sigui de més de 20-21 graus durant el dia i no més de 18 durant la nit. Ja que una temperatura alta contribueix als mals de cap i també a un descens de la humitat que provoca que l’ambient es ressequi.

 

Per una altra banda, si disposes d’una bomba de calor, d’aire condicionat hauries de fer servir un sistema inverter, ja que el mateix equip regula automàticament la temperatura, cosa que provoca que l’aire es sequi menys. Una manera també d’estalviar energèticament.

 

En el cas que tinguis radiador o no disposis d’un aire condicionat amb un sistema inverter, la millor recomanació és comprar un deshumidificador, un aparell que es fa servir per reduir i controlar la humitat en l’ambient. Encara que el seu ús és més popular durant l’estiu, quan els percentatges d’humitat, sobretot a les zones costaneres són molt alts, també serveix durant l’hivern per regular-la quan l’ambient es resseca.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *