Ull-sec

Com evitar l’ull sec quan fas servir la bomba de calor del teu aire condicionat

Ull-sec

 

Cada vegada és més habitual que les famílies que viuen en pisos a les ciutats facin servir la bomba de calor de l’aire condicionat durant les èpoques de fred en comptes de calefacció central. És una solució econòmica i que garanteix una temperatura adequada durant els mesos d’hivern, això sí, s’han de tenir en compte alguns inconvenients per posar solució i que no afectin les nostres rutines i benestar familiar. Una de les problemàtiques més habituals és la falta d’humitat  i això fa que l’aire condicionat ressequi els teus ulls. Des de RoigSat t’expliquem com evitar el denominat ull sec.

Els inconvenients de la bomba de calor

 

Els aparells d’aire condicionat fan que l’aire calent que expulsen quan es fa servir la bomba de calor sigui sec i això provoca un descens dels nivells d’humitat i afavoreix la sequedat en els ulls. Per què? Tots tenim una capa llagrimal aquosa que cobreix l’ull, si aquesta s’evapora per la poca humitat de l’ambient, l’ull es resseca i no queda tan protegit davant agents externs. Tot això pot conduir a la síndrome de l’ull sec, aquests són els símptomes:

 1. Irritació.
 2. Picor.
 3. Ulls vermells.
 4. Sensació de tenir un cos estrany a l’ull.
 5. Sensibilitat a la llum.
 6. Parpelles que peses.

La síndrome de l’ull sec no és una afectació exclusiva provocada pels aires condicionats, sinó que depèn de múltiples factors com la contaminació ambiental i el fum.

 

5 consells per evitar l’ull sec

 

El més recomanable és evitar els entorns climatitzats, però a l’hivern no sempre és possible si es vol garantir el benestar a la teva llar. Així que pren nota d’aquests consells per evitar l’ull sec.

 1. Fer servir humidificadors per incrementar la humitat ambiental.
 2. Parpellejar freqüentment per regenerar la llàgrima als nostres ulls.
 3. Reduir el temps d’ús de lents de contacte (disminueixen la lubricació natural de l’ull).
 4. Fer servir llàgrima artificial.
 5. Fer servir ulleres de sol per protegir els ulls de la llum i l’aire.

 

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *