medi-ambient-covid-19

El medi ambient podria influir en la propagació de la Covid-19  

medi-ambient-covid-19

 

La NASA ha finançat 8 projectes que estudien si existeix una relació directa entre el medi ambient i la Covid-19; també de quina manera les mesures de confinament que s’han pres en diferents països poden afectar els ecosistemes. Uns estudis que han estat possibles gràcies als satèl·lits en òrbita que contínuament recullen dades.

 

Com afecta la Covid-19 en el medi ambient

Al mes de març va començar el confinament en diferents països d’Europa després que el virus arribés des de la Xina; una decisió de grans conseqüències econòmiques que també van prendre nacions de la resta de continents. I és que el contagi del coronavirus que provoca la malaltia de la Covid-19 ja s’havia convertit en pandèmia mundial. Va ser llavors quan l’Agència Espacial Europea va difondre unes imatges que confirmaven que l’aturada econòmica i social del confinament havia reduït la contaminació.

És per això que des de la NASA han decidit finançar projectes que estudiaran com les mesures de confinament han afectat:

  1. La seguretat alimentària.
  2. L’ecologia del foc.
  3. La calor de la superfície urbana.
  4. L’escalfament.
  5. La contaminació.
  6. Precipitacions.
  7. Qualitat de l’aigua.

Per una altra banda, els investigadors també estan treballant sobre una altra hipòtesi: La temperatura i la humitat de l’aire afecten les taxes de transmissió del coronavirus. De fet, estudien si existeix o no una relació entre l’ús dels aerosols i la gravetat i mortalitat de la Covid-19. Fins ara han estat rastrejant els patrons de contagi i transmissió que existeixen ara mateix fent comparatives amb les característiques de les poblacions: Edat, gènere, ètnia, ingressos i factors mediambientals.

L’objectiu final és que els investigadors siguin capaços de preveure l’avenç del coronavirus en tot al món. Cosa que aconseguiran amb l’ajuda dels resultats dels seus estudis que els permetran posar-ho tot sobre el paper i desenvolupar eines de càlcul.

 

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *