Reciclar-test-antígens

Es poden reciclar els tests d’antígens?

Reciclar-test-antígens

Els tests d’antígens per a detectar una possible infecció de Covid-19, que s’adquireixen a qualsevol farmàcia, s’han convertit en un objecte d’ús quasi quotidià. Reunions familiars, esdeveniments com bodes o comunions, aniversaris, reunions de feina… Es tracta d’una eina bastant efectiva que pot ajudar a evitar contagis, tot i que ja sabem que l’efectivitat del 100% no existeix i és possible que es produeixin falsos negatius. Les xifres de contagi s’han estabilitzat, però de moment, els tests es continuaran fent servir en molts àmbits: Què fem amb tots els residus generats? Des de RoigSat t’expliquem quines passes hauries de seguir i et recordem que els nostres serveis de manteniment i instal·lació de calderes i aires condicionats són respectuosos mediambientalment i compten amb els certificats ISO oficials. Si necessites demanar cita, ho pots fer online des d’aquí.

A quin contenidor diposito els tests d’antígens?

D’igual manera que reciclem els medicaments caducats o que ja no fem servir en el punt SIGRE, els tests d’antígens també s’han de tractar mediambientalment perquè els residus siguin respectuosos i no contaminin. El Sistema Integrat de Gestió i Recollida d’Envasos (SIGRE) ha advertit que aquests kits no són medicaments i, per tant, no es poden dipositar als seus espais habilitats a les diferents farmàcies.

Els experts detallen que en tractar-se de residus biològics s’han de dipositar a la denominada “fracció resta”, que no és més que el contenidor d’escombraries de tota la vida amb aquells elements que no es poden classificar ni en plàstic, alumini, cartó, paper, vidre o orgànic. En aquesta secció també s’inclouen els bolquers, biberons, bastonets de les orelles, baietes, agulles de cosir…

La brossa que es recull a la fracció resta es dirigeix a una planta de tractament on tot allò que no és aprofitable (si s’ha fet bé la separació, no hauria d’haver-hi elements reciclables) té un tractament de disposició final a la incineradora (combustió controlada per a eliminar els residus. Aquesta combustió genera electricitat) o a dipòsit controlat (un espai on s’acumula la brossa, es tapa amb terra i es fa servir com un espai públic o verd).

Com abocar correctament els tests d’antígens

Si el test ha estat negatiu, es podrà abocar directament a la bossa d’escombraries de la teva llar destinada als elements que es dipositaran a la fracció resta. En cas d’un test positiu, s’haurà de seguir el procediment del triple embolcallat:

  1. Introduir tots els elements del kit d’autodiagnòstic a una bossa.
  2. Ficar aquesta bossa en una altra diferent.
  3. Abocar la doble bossa dins de la bossa d’escombraries habitual.

El triple embolcallat assegura l’aïllament necessari, ja que aquests residus podrien causar altres contagis.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER