Covid-19-CAT

4 recomanacions postvacunació per fer front a la Covid-19 aquesta tardor

Covid-19-CAT

La incidència de la Covid-19 ha anat baixant progressivament al llarg dels mesos d’estiu gràcies a la vaccinació dels darrers grups d’edat. Els experts són optimistes i indiquen que si tot va bé a partir de la pròxima primavera el coronavirus serà un malson, almenys mèdicament parlant. Altres conseqüències (salut mental, economia, sector laboral) trigaran una mica més a recuperar-se. En tot cas, el virus segueix de moment entre nosaltres i la població ha de continuar seguint certes normes de conducta, encara que estiguin vacunats. Des de RoigSat t’expliquem alguns consells i recomanacions per fer front a la Covid-19 aquesta tardor amb les dosis del vaccí ja administrades.

Recomanacions postvacunació per fer front a la Covid-19

Els denominats antivacunes i negacionistes són afortunadament pocs, tot i que fan molt de soroll. En qualsevol cas, la campanya de vaccinació ha estat tot un èxit i els estaments sanitaris es centren ara a poder repescar a totes aquelles persones que no es van posar el vaccí quan tocava. Mentrestant, la resta ha de seguir acomplint les normes, perquè tot i que la immunització és molt alta, la vacuna no impedeix el contagi, però sí que el dificulta i fa que es passi la malaltia amb menys efectes perillosos.

  1. Segueix fent ús de la mascareta en espais tancats i quan no puguis mantenir la distància de seguretat amb persones que no formen part de la teva bombolla de convivència encara que estigueu a l’aire lliure.
  2. Manté la rentada de mans i evita tocar boca i ulls. S’ha demostrat que la principal via de contagi de la Covid-19 són els aerosols, però s’ha d’anar amb compte i rentar-nos les mans sovint, evitant tocar superfícies públiques.
  3. Evita els viatges a països amb alts índexs de contagi. Molts països del tercer món i en vies de desenvolupament tenen percentatges molt baixos de població vaccinada i la cadena de contagis encara no s’ha frenat. És millor evitar-los de moment.
  4. Continua fent teletreball si la teva empresa t’ho permet. El virus encara segueix entre nosaltres i el transport públic és un dels majors focus de concentració de persones, on no tothom acompleix la normativa. És millor seguir treballant des de casa, almenys fins al gener de 2022.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER