La Covid-19 també afecta les mascotes

Mascotes-Covid-19

 

La pandèmia mundial de la Covid-19 ha trasbalsat les vides de tota la població. Al desconcert inicial, van donar pas les terribles xifres d’afectats i morts, després va començar la caiguda de l’economia i amb l’arribada de la vacunació s’ha iniciat un període d’estabilització. Tot ha passat a càmera ràpida, i els estudis i assajos de vacunes s’han dut a terme simultàniament a la cerca de tractaments que evitin les morts. El virus és encara un gran desconegut, però ja comencem a saber cada vegada més coses. Un estudi publicat a la revista bioRvix ha demostrat que la variant britànica del coronavirus afecta gossos i gats. Les mascotes estudiades van presentar anomalies cardíaques greus i els amos dels animals havien donat positiu a la prova PCR.

Les mascotes, les altres víctimes de la Covid-19

 Els investigadors expliquen que existeix una major transmissió de la variant britànica de la Covid-19 d’animals a humans i això podria suposar que les mascotes juguin a partir d’ara un paper destacat en nous brots de la malaltia.

També la revista Science ha publicat un article basat en un estudi realitzat a diferents mascotes amb PCR positiva o anticossos (s’havien infectat anteriorment) que no tenien antecedents de malaltia cardíaca i les proves del qual van demostrar que havien patit anomalies cardíaques, símptomes detectats també en persones que han tingut la Covid-19.

Què fer per protegir els animals domèstics del contagi per coronavirus

Es recomana rentar les potes dels animals en arribar a casa igual que nosaltres ens rentem les mans. Per altra banda, si algun membre de la família ha estat diagnosticat amb la Covid-19 és preferible que eviti el contacte amb l’animal i es desinfectin tots els utensilis que es facin servir per alimentar a la mascota (abeurador i el recipient del menjar).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *