Diferenciar-covid-19-i-grip

Refredat? Grip? Covid-19? 3 consells per a aprendre a diferenciar-los

Diferenciar-covid-19-i-grip

 

El fred sembla que va arribar de cop fa uns dies. La tardor ja es deixa veure tímidament, cauen les fulles dels arbres, hem dit adéu definitivament a les llargues jornades de platja i ja no sortim de casa sense jaqueta. Amb aquests canvis de temperatura és habitual agafar els primers refredats de l’any i arriben també les primeres grips. En aquest article ja vam parlar sobre els canvis bruscs de temperatura i per què faciliten els contagis de virus i bacteris. Enguany, però, la pandèmia mundial de coronavirus  farà que entri una nova variant a l’equació, als habituals refredats i grips, ara es suma la covid-19. Com diferenciar-los? T’expliquem 3 consells per poder identificar cada malaltia.

 

Com diferenciar el refredat, la grip i la covid-19

 

Els experts reconeixen que no és fàcil distingir els símptomes, sobretot a l’inici, ja que les 3 malalties es desenvolupen amb una simptomatologia molt semblant. De fet sempre ha estat complicat diferenciar entre refredat i grip i és habitual que cada any, moltes persones es pensin que tenen grip quan només és un constipat. El refredat és la malaltia més fàcil de diferenciar, tot i que de vegades pot provocar confusió perquè també pot provocar febre i malestar general. Et donem 3 consells o pautes per poder diferenciar aquestes malalties:

  1. El refredat comú implica mocs, congestió nasal, tos i esternuts. Si hi ha febre és baixa i el dolor muscular i el malestar no és habitual.
  2. La grip comporta episodis de febre més alta, dolor muscular, malestar general, calfreds, irritació de la gola i mal de cap.
  3. El coronavirus presenta un dolor muscular molt més intens que amb la grip, tos productiva i sensació de falta d’aire. També es poden produir vòmits i alteracions en el gust i l’olfacte.

Si es presenten símptomes respiratoris, per prevenció i perquè és difícil de diferenciar fins i tot entre els mateixos professionals, el millor és quedar-se a casa i posar-se en contacte amb els serveis sanitaris.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *