La Covid-19 ha desterrat els refredats primaverals

Refredats-primavera

En un parell de dies comença la primavera i amb l’arribada de l’estació de les flors, també arriben els dies de sol, més hores de llum, menys abrics i més refredats. Però enguany, com ja va passar l’any passat, això dels constipats primaverals ha canviat lleugerament: Passem més temps a casa, fem menys vida social, portem mascaretes i ens netegem les mans assíduament. Això, a banda d’allunyar la Covid-19 de les nostres vides, també ha allunyat els molestos refredats primaverals. Així i tot, practiquem menys esport, el fet d’estar més a casa fa que moltes persones mengin més de l’habitual… Ens mantenim en llocs tancats amb la calefacció posada i sense poca ventilació. Això pot debilitar el sistema immune. Segueix els consells de RoigSat per reforçar les teves defenses.

4 consells per millorar el sistema immune i evitar els refredats primaverals

Ja fa un any que ens rentem les mans cada cinc minuts, no ens portem les mans als ulls o la boca i ens tapem els esternuts amb el colze. Ens protegim més per fer front als elements externs com virus i bacteris. Igualment hem de tenir cura del nostre sistema immunitari, ja que en alguns casos l’alimentació ha empitjorat I l’activitat esportiva s’ha reduït, cosa que pot afectar les defenses. Apunta aquests consells:

  1. Dieta rica en verdures i fruites. Són els aliments que major quantitat de nutrients tenen, també els lactis i les proteïnes i les llavors. També la fruita seca.
  2. Mantenir-se hidratat. Beure aigua durant el dia és important per mantenir el cos hidratat i evitar problemàtiques com el mal de cap, la sensació de sequedat a la boca, i debilitat muscular. L’aigua ajuda a mantenir en equilibri el sistema immune.
  3. Vida activa. Fer esport, pujar les escales i moure’s evitant una vida sedentària ajuda a què flueixi millor la sang, beneficia la circulació i posa en alerta el sistema immunològic.
  4. Un bon descans. És important no només intentar dormir entre 7 i 8 hores diàries sinó que el son sigui de qualitat. L’estrès, ansietat, algunes medicacions i certs aliments poden influir en la conciliació del son i en un bon descansa. Es poden dormir 8 hores, però si no són de qualitat pot ser pitjor que dormir només cinc, però de vertader descans.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *