astènia primaveral

5 consells per evitar l’astènia primaveral i els efectes del canvi horari  

astènia primaveral

Com cada any, amb la primavera arriba també l’astènia, un seguit de símptomes físics i psíquics relacionats amb el canvi d’estació que duren al voltant de dues setmanes i afecten un percentatge elevat de la població. Cosa que s’ha de sumar al canvi horari que també provoca alteracions als nostres bioritmes i pot accentuar els símptomes de l’astènia primaveral. Apunta els consells de RoigSat per evitar els efectes negatius de l’arribada de la primavera.

 

5 consells per evitar l’astènia primaveral i fer front al canvi horari

 

El pas de l’hivern a la primavera no és gens fàcil, en realitat els 4 canvis d’estació comporten alteracions a l’organisme humà, sigui en persones malaltes, o sanes. Però els 2 moments més intensos són de l’estiu a la tardor i de l’hivern a la primavera. Els altres són més suaus, però en aquests casos l’alteració de les temperatures i també els canvis horaris fan que els efectes que comporten es notin de forma més intensa i especial. Alguns dels símptomes més característics de l’astènia primaveral i el canvi horari són:

  1. Cansament.
  2. Falta d’energia.
  3. Alteracions del son i la gana.
  4. Ansietat.
  5. Irritabilitat.
  6. Apatia.

Per evitar al màxim tota aquesta simptomatologia és recomanable seguir aquestes pautes:

  1. Dieta equilibrada i variada, rica en fruites i verdures. És important deixar de banda els ultra processats i aliments amb sucres afegits i greixos saturats que incrementaran els efectes de l’astènia. Ens faran sentir més cansats perquè no aporten nutrients i energia de la bona, són calories buides que només ens engreixaran i ens faran sentir més cansats i sense energia.
  2. Manté els teus horaris de son. El descans és primordial, per això és recomanable llevar-se i marxa a dormir a les mateixes hores. També el cap de setmana. I amb el canvi horari, es recomana fer variacions de 15 minuts diaris per adaptar-se a poc a poc.
  3. Respecta l’hora dels àpats. Igual que amb el descans nocturn, és important que esmorzis, dinis i sopis a la mateixa hora. També fes-ho amb els snacks que consumeixis habitualment al llarg del dia. Això enviarà un senyal al teu cos de normalitat tot i que l’horari, les hores de llum i altres qüestions estiguin alterades.
  4. Practica esport. Està comprovat que la pràctica d’esport manté els nivells de benestar físic i psíquic. Una pràctica regular ens ajudarà a disminuir els efectes de l’astènia.
  5. Banys de sol. Sempre amb protecció per  la nostra pell, però el sol aporta Vitamina D i ens manté en un bon estat de salut. Passejar a l’aire lliure i gaudir de les hores de llum farà que els efectes negatius de l’astènia desapareguin.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *