consum-responsable

3 trucs per a practicar el consum responsable

consum-responsable

 

La pandèmia mundial de coronavirus ens ha capgirat tots els plans i ha reduït la nostra vida social a nivells insospitables només un any enrere. En aquest article vam explicar que moltes famílies estaven aprofitant l’aturada i la reducció d’aforaments de sectors com el de la cultura i la restauració, així com el comerç, per reduir el seu consum i estalviar per fer front a la crisi econòmica actual. Però el semiconfinament té una part negativa que pot llençar enlaire totes les nostres bones intencions: La compra compulsiva pot aflorar gràcies a les facilitats del comerç online i l’allau de bàners publicitaris que ens creen falses necessitats en funció de les nostres cerques. Com fer front a tot això i practicar un consum responsable. Des de RoigSat t’ajudem amb 3 trucs fàcils de seguir i molt efectius.

 

Com practicar el consum responsable en època de pandèmia

Un darrer estudi de la marca cosmètica L’Oreal posa sobre la taula que el consum femení és més reflexiu i preocupat per la sostenibilitat. Al contrari del clàssic estereotip que dibuixa a les dones com a consumidores compulsives, aquesta recerca posa de manifest que les dones estan més connectades amb els interessos de les noves generacions. Més del 61% de les enquestades reconeix la seva responsabilitat en relació amb el canvi climàtic. Al contrari, entre els homes, aquesta preocupació no arriba al 50%.

Però més enllà dels sexes, és important caminar cap a un consum responsable 100%: Deixar de banda les compres compulsives, innecessàries i de materials contaminants hauria de ser l’eix principal. Des de RoigSat et donem 3 trucs per aconseguir-ho:

  1. Fer compres necessàries i prou. Molt fàcil de dir, més difícil de practicar. Al final la pandèmia ha posat moltes coses al seu lloc. Durant les setmanes més dures del confinament de l’any passat, quan només estaven oberts els supermercats, farmàcies i altres botigues de primera necessitat, de quantes coses vas prescindir? Correcte, la resta és innecessari. Un bon mètode per detectar-ho. Evidentment no ens passarem la vida comprant només aliments i productes d’higiene i primera necessitat, però ajudarà a destriar.
  2. Escull productes reciclables, reutilitzables i de materials sostenibles. D’aquesta manera practicaràs un consum responsable no només amb el medi ambient, també amb la teva cartera. Tot i que d’inici aquests productes poden ser més cars, a llarg termini et compensarà, ja que duren més temps en l’estar fets de materials de major qualitat i també tindran una vida útil més llarga.
  3. Evita les compres compulsives. Quan vegis un anunci i sentis la necessitat de fer-te amb un producte. Deixa passar 10 minuts i després torna a valorar la compra. Segurament la “necessitat” extrema haurà desaparegut. Valora si ho necessites de veritat, si és sostenible, si faràs un ús real al llarg del temps, etc.

El consum responsable és beneficiós per a la teva butxaca però també pel medi ambient.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *