Tecnologia-dels-aliments

La tecnologia i el futur dels aliments

Tecnologia-dels-aliments

Crear el model d’alimentació del futur s’ha convertit en un objectiu urgent. El canvi climàtic ha donat pas a l’emergència climàtica i això farà enfrontar-se als governs i a les diferents societats a reptes com l’escassetat dels recursos alimentaris al planeta. El creixement exponencial de la població, sumat a la pèrdua de l’aigua dolça, la desertització del territori o la pèrdua de la biodiversitat dificulta l’obtenció d’aliments bàsics per a la nutrició de les persones, sobretot en zones en vies de desenvolupament, ja que la part privilegiada del món occidental s’assegura de quedar-se amb recursos no ja suficients, sinó que moltes vegades s’acaben malbaratant. Des de RoigSat t’expliquem els projectes de tecnologia i el futur dels aliments; i et recordem que els tècnics del nostre servei de manteniment de la caldera segueixen tots els protocols mediambientals durant la seva revisió que et permetrà avançar-te a possibles avaries.

La tecnologia del futur dels aliments

El sector de la tecnologia agrària dels aliments, també conegut com a foodtech o agrotech, s’ha afanyat a desenvolupar projectes per a canviar l’actual sistema productiu i així poder alimentar a tota la població en el futur de manera sostenible. Ja fa temps que algunes empreses practiquen la denominada gastronomia circular per a evitar el malbaratament dels aliments; però igualment important és el fet de poder produir-ne de nous. Per això algunes empreses del sector de l’alimentació han creat KM Zero Venturing, un programa d’innovació i inversió a Espanya per a startups.

Està clar que un dels principals reptes a conseqüència del creixement de la població, és el d’incrementar en un 50% la producció per a poder respondre a les necessitats nutricionals de tota la població. Els reptes principals del projecte:

  1. La cerca de proteïnes alternatives a les animals. Mitjançant cultius cel·lulars, fermentació i bases de proteïnes vegetals, entre altres.
  2. Digitalització. Solucions que millorin l’eficiència a les fàbriques, robotització, intel·ligència artificial, nous canals de venda en alimentació, noves eines per atraure el consumidor, etc.
  3. Sostenibilitat. Buscar solucions per a preservar la biodiversitat, els terrenys agrícoles, conservació dels aliments frescos, reducció d’emissions, packaging sostenible, etc.
  4. Salut i benestar. Increment del perfil nutricional dels aliments, suplements funcionals, increment de la seguretat alimentària, etc.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER