Projectes immobiliaris sostenibles

L’impacte dels projectes immobiliaris en el medi ambient

Projectes immobiliaris sostenibles

L’escalfament global, l’emissió de gasos nocius, la contaminació dels mars i oceans, la sequera, els canvis meteorològics… A poc a poc les societats s’han anat conscienciant sobre la importància de protegir el medi ambient, reciclar, reutilitzar i estalviar, entre altres accions que permetin un futur sostenible al nostre planeta. La construcció ha estat un dels sectors que més ha treballat per a reconstruir-se, mai millor dit, en els últims anys, estudiant noves tècniques de construcció sostenibles a partir dels principis de l’anomenada economia circular. Adaptant-se a l’entorn i generant el mínim de residus possibles. Però quin és l’impacte que tenen els nous projectes immobiliaris en el medi ambient? Aquest impacte és zero realment? Des de RoigSat ens endinsem en el món de la construcció sostenible per explicar-te els reptes de futur que encara queden per aconseguir.

Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

L’impacte dels projectes immobiliaris sostenibles

Els projectes constructius eco ja permeten un increment dels guanys per a les empreses constructores i un increment del seu valor inicial, així que són moltes les iniciatives que tenen en compte el medi ambient. Aquests reptes es basen en quatre principis que tenen el seu impacte en el medi ambient, en aquest cas un impacte positiu. T’expliquem quines són aquestes fites:

  1. Eficiència energètica. Una estratègia imprescindible que permet reduir el consum d’energia dels nous edificis i habitatges unifamiliars. També disminueix l’emissió de gasos contaminants. Un avantatge paral·lel és l’abaratiment de les factures dels subministraments: a menor ús d’energia, menor preu de pagament de gas, electricitat, aigua…
  2. Gestió de residus. Imprescindible per a garantir el seu abocament sostenible. El millor sempre és generar el nombre més reduït possible de residus i que aquells que es generin siguin biodegradables. D’aquesta manera es redueix l’impacte mediambiental en les noves construccions. Fer servir els recursos mínims i el reciclatge són les dues grans aliades.
  3. Conservació de l’aigua. Recollir l’aigua de la pluja per a reutilitzar-la en el regadiu dels jardins o filtrar-la per a l’ús domèstic s’ha popularitzat. Ja que l’aigua és un recurs escàs i la seva protecció i ús coherent és necessari.
  4. Qualitat de l’aire. Una fita ben senzilla que es pot assolir amb l’ús de materials verds, un bon manteniment d’electrodomèstics, sistemes d’energia renovable com les plaques fotovoltaiques, etc. La climatització és essencial per a millorar la qualitat de l’aire, estalviar i protegir el medi ambient. A RoigSat som experts en climatització i podem ajudar-te en els teus projectes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER