Recollida-aigua-pluja

L’aigua de pluja: Clau per a millorar l’eficiència energètica i protegir el medi ambient

Recollida-aigua-pluja

Més de la meitat de la població mundial viu a ciutats segons dades de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i s’espera que aquest percentatge continuï creixent. En un context com aquest, en el que els centres urbans juguen un paper determinant quant als nivells de contaminació, és necessari cercar noves fórmules per a protegir el medi ambient i millorar l’eficiència energètica. Una de les propostes dels experts és la recol·lecció i neteja de l’aigua de la pluja per al seu ús en habitatges privats i locals comercials, així com edificis públics com escoles i centres de salut.

Com es recull l’aigua de la pluja?

 

Un sistema de captació d’aigua de la pluja pot proporcionar a un habitatge entre 5 i 8 mesos de subministrament independent. Consisteix en un sistema de recol·lecció que funciona conjuntament amb un altre de conducció de l’aigua, un sistema de filtratge, altre d’emmagatzematge i un darrer de distribució.

La recollida de l’aigua de les tempestes permet un millor aprofitament d’un recurs escàs, cada vegada més als centres urbans. Els experts expliquen que és possible captar fins a 700 litres anuals en un metre quadrat de sostre.

 

Per què millora l’eficiència energètica i protegeix el medi ambient l’aigua de pluja?

 

Recollir aigua quan plou suposa un estalvi d’aigua corrent que deixa de fer-se servir per rentar i omplir les cisternes i aixetes, també permet que el flux de l’aigua al clavegueram es redueixi, disminuint també les inundacions. Tanmateix, es redueix la quantitat d’energia que es fa servir per transportar l’aigua fins als habitatges alhora que les reserves d’aigua de rius i aqüífers s’estabilitzen.

L’aigua que prové de la pluja és, a més, un recurs gratuït, pur i natural, no conté calç, ni clor i és ideal per a la rentadora.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *