Hàbits-setembre

7 canvis per començar setembre de la manera més saludable

Hàbits-setembre

La pandèmia de la Covid-19 ens ha fet més conscients que mai de la importància de gaudir d’una bona salut. Tot i que el grau d’afectació del virus dependrà de la persona i encara no se sap perquè és tan agressiu en uns pacients i en altres no, el que és cert és que un bon estat general de salut contribueix al fet que els efectes siguin mínims. Setembre serà enguany un mes diferent, amb una tornada a l’escola i a la feina després de les vacances fora de l’habitual. Aprofita per fer 7 canvis que et facin apostar per un estil de vida i alimentació més saludable.

 

Canvis d’hàbits per guanyar salut aquest mes de setembre

 

Tradicionalment el mes de setembre és una època durant la qual moltes persones aprofiten per iniciar alguns canvis d’hàbits. Després dels excessos de les vacances es veu el mes de setembre com una oportunitat per tornar a les rutines saludables.

  1. Menjar més fruita i verdura. És important incorporar a la dieta més consum d’aquests aliments que aporten hidrats de carboni saludables i moltes vitamines i minerals importants.
  2. Beure més aigua. Això implica no només consumir més gots d’aigua, també ingerir aliments rics en aigua i que aporten molta hidratació com poden ser les fruites i gelatines.
  3. Practicar esport cada dia. No parlem d’entrenaments de força i càrdio intensos. Depenent de l’edat i de l’estat de salut el més estàndard és practicar esport 3 vegades a la setmana de forma més moderada o intensa i la resta de dies es pot caminar i pujar escales de forma suau. El més important és portar una vida activa fugint del sedentarisme.
  4. Eliminar els aliments ultra processats. Una manera d’evitar el consum de greixos saturats i sucres lliures, apostant només pels aliments reals que aportin nutrients saludables. (Elimina els productes precuinats o que tinguin més de 5 ingredients o estabilitzants derivats del sucre o edulcorants).
  5. Deixar de fumar. Imprescindibles per aconseguir mantenir un bon estat de salut.
  6. Moderar el consum d’alcohol i evitar el de refrescs ensucrats. Per beure, el millor será sempre l’aigua. Els sucs naturals tampoc estan recomanats per la seva quantitat de sucres lliures, millor consumir la peça de fruita sencera. També es poden beure tes i cafès, millor que siguin torrats naturalment.
  7. Dormir entre 7 i 8 hores. Això garantirà un descans complet que permeti el nostre cos recuperar-se dels esforços diaris.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *