Rutines-llar

6 tips per tornar a les rutines de la llar després de les vacances

Rutines-llar

Diuen que els humans som animals de costums i quan ens “descontrolem” durant les vacances d’estiu, després és complicat tornar a la realitat del mes de setembre. Si bé és cert que la tornada a les rutines i hàbits és qüestió de dies, poden fer-se molt llargs si no sabem gestionar-ho bé. Per això des de RoigSat hem preparat una guia amb 6 punts imprescindibles perquè puguis tornar a la vida rutinària al més aviat possible també a la teva llar. Sense drames, buscant activitats que et puguin motivar. I recorda que si tens qualsevol problema amb els teus aparells de climatització, els nostres tècnics experts et poden donar un cop de mà: manteniment, reparació i instal·lació.

Consells per tornar a les rutines després de l’estiu

Encara ens quedem algunes setmanes d’estiu, però l’arribada del mes de setembre és igual a comiats i al final de les vacances. A poc a poc els treballadors es reincorporen als seus llocs de feina i necessitem organització per poder recuperar les rutines anteriors: compra d’aliments, preparació d’àpats, neteja de la llar… Necessitem tornar a omplir les agendes de pendents, però sempre amb calma i organització per poder estar com a casa, enlloc.

  1. Crear un calendari d’àpats (un menú mensual).
  2. Escriure una llista de la compra setmanal que serveixi com a plantilla i afegir cada set dies altres productes i aliments que es necessitin en moments concrets. Escull el model que millor et funciona: si ets digital, fes servir aplicacions com Google Calendar o deixa-ho a una carpeta compartida de Drive on puguin accedir tots els membres de la família (així podran afegir coses a la llista). Si prefereixes el paper, fes servir sempre la mateixa llibreta (no vagis deixant paperots que es perden i ningú troba).
  3. Organitza un calendari de tasques de la llar: Separa les que s’han de fer cada dia, de les setmanals i les mensuals. Així portaràs un control.
  4. Fes un llistat de millores que vulguis introduir a la teva llar. Per exemple, busca opcions per estalviar a la factura de la llum i de l’aigua substituint els teus electrodomèstics per uns que tinguin la certificació energètica A.
  5. Deixa preparada la roba la nit abans. Així estalviaràs temps durant els matins i la tornada a la rutina serà més fàcil.
  6. Prepara els àpats i els aperitius la nit anterior. Igual que amb la roba, guanyaràs temps durant el matí.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER