Fan-coils

Què són els fan coils?

Fan-coils

La climatització artificial en èpoques d’estiu es redueix al coneixement popular dels aparells d’aire condicionat, però la realitat és que l’oferta estiuenca per fer front a la calor a les llars i altres espais públics i entorns laborals és molt més àmplia. Els splits o l’aire condicionat per conductes són els climatitzadors més famosos, però des de RoigSat volem parlar-te dels denominats fan coils, en els quals, també som instal·ladors experts i fem un manteniment acurat.

Si necessites canviar el teu aparell climatitzador, arreglar una avaria o fer el manteniment del teu aire condicionat, pots demanar cita des d’aquí i també pots adquirir els nostres plans de manteniment.

Què és un fan coil?

La instal·lació de fan coils a Espanya encara no és popular, cosa que sí que succeeix en altres països europeus com ara França o Itàlia, on la compra d’aquestes unitats representa el 14% i el 30% respectivament, de tots els aparells d’aire condicionat venuts. Es tracta d’equipaments aigua-aire, ja que estan formats per una bateria o intercanviador de fred o calor (coil) juntament amb un ventilador (fan). Fan servir l’aigua com a element refrigerant al contrari que els splits tradicionals d’aire condicionat que són unitats aire-aire.

Abans d’instal·lar un fan coil, què haig de tenir en compte?

A simple vista no és fàcil diferenciar un aparell d’aire condicionat mitjançant split o mitjançant fan coil. Tots dos estan recomanats en situacions d’espai similars, però aquests darrers són més compactes, així que ocupen menys espai. Tenen una carcassa exterior amb reixeta des d’on es pren l’aire. Els nostres experts de RoigSat faran un estudi climàtic per recomanar-te el millor sistema de climatització i podràs escollir el que et sembli més adequat. Amb un fan coil produiràs emissions menys contaminants.

Els fan coils poden ser per conductes, de paret, de terra, de casset o sostre.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER