Aire-condicionat-lloguer

5 consells per fer el manteniment del teu aire condicionat si vius de lloguer  

Aire-condicionat-lloguer

Les obligacions i drets d’arrendadors i llogaters estan separades per una línia molt fina que no sempre som capaços de distingir. Existeix una normativa, la Llei d’Arrendadors Urbans que actua com una mena de guia en aquests casos, però moltes vegades les dues parts poden establir altres clàusules al mateix contracte o establir pactes verbals. En el cas del manteniment de l’aire condicionat en un pis de lloguer, s’hauria de tenir en compte l’article 21 d’aquesta llei que adjudica a l’arrendador la responsabilitat de fer-se càrrec de les reparacions per conservar l’habitatge en condicions habitables. Així que tot indica que el propietari de l’habitatge és el responsable, de tota manera, des de RoigSat et donem alguns consells perquè el manteniment del teu aire condicionat si vius de lloguer sigui una realitat.

Consells de manteniment de l’aire condicionat a un pis de lloguer

Els arrendadors han de tenir cura de les reparacions provocades pel dia a dia que poden anar sorgint a un habitatge per assegurar que els seus llogaters hi viuen en les millors condicions. Així i tot, els inquilins també han de tenir cura del pis o casa, mantenint el seu bon estat. Apunta aquests consells perquè no et quedis sense aire condicionat a la teva llar de lloguer.

  1. Assegurar-se que en el contracte de lloguer s’indica que el propietari es farà càrrec dels desperfectes.
  2. Poden existir clàusules que indiquin que l’arrendador assumirà el cost de les reparacions sempre que no siguin fruit d’una negligència o d’un nul manteniment de la llar.
  3. És recomanable proposar a l’arrendador que assumeixi el cost d’un manteniment de l’aire condicionat per evitar sorpreses desagradables i futures reparacions.
  4. L’arrendador es pot negar. En aquest cas pots proposar fer-te’n càrrec tu del manteniment.
  5. És responsabilitat del propietari el cost de les reparacions d’avaries que no es consideren menors. És a dir, com a inquilí segurament hauràs de pagar les factures de menys de 150 euros. Surt a compte assumir un manteniment anual que és més barat.

Quant al manteniment de la caldera també existeixen disposicions molt semblants a tenir en compte si vius de lloguer.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER