Sobreviure-sense-aire-condicionat

4 tips per sobreviure a unes vacances sense aire condicionat

Sobreviure-sense-aire-condicionat

És més habitual del que ens pensem, però encara existeixen molts hotels, apartaments i habitatges de lloguer vacacional que no disposen d’aire condicionat. Normalment es tracta de places turístiques a bon preu, per contra, no disposen de certes facilitats i privilegis als quals ja ens hem acostumat la majoria. Si aquest estiu has programat unes vacances a zones de platja o interior de secà, assegura’t que les instal·lacions compten amb aparells refrigeradors. En el cas que no puguis gaudir de climatització, però et vols arriscar, des de RoigSat recuperem alguns vells trucs perquè l’estada sigui positiva i no passis molta calor.

Consells per sobreviure a unes vacances sense aire condicionat

Una vegada planificat el viatge i confirmada l’estada a un hotel, apartament o casa concreta sense aire condicionat, és important comprovar quines alternatives té. Alguns establiments tenen ventiladors, una orientació que proporciona ombra la major part del dia, finestres aïllants, etc. Això ens pot ajudar a prendre algunes mesures.

  1. Els ventiladors de sostre han de girar en sentit contrari a les agulles del rellotge. D’aquesta manera s’aconsegueix que giri a una velocitat major i que el flux d’aire del ventilador generi un efecte de brisa que ens farà sentir més frescos.
  2. Mantenir les persianes tancades. D’aquesta manera es pot reduir un 30% de la calor que prové de l’exterior. També serveixen les cortines on no penetri la llum en aquells casos on no hagi persianes.
  3. Finestres i portes ben tancades. D’aquesta manera evitarem que la calor es concentri a l’habitació- És important, això sí, ventilar a primera hora del matí per renovar l’aire, però després mantenir tot tancat durant les hores centrals.
  4. Hidratar-se. És la millor manera de regular la temperatura del cos i la sensació tèrmica de calor. Beure molta aigua fresca, també sucs naturals, cafè o te amb gel. Ens ajudarà a refrescar-nos, però interessa mantenir una bona hidratació que s’aconsegueix amb el consum d’aigua.

Si cap d’aquests consells et convenç, sempre pots intentar l’opció d’anar al poble (allà sempre s’està fresquet, sobretot durant les nits) o passar-te el dia a la platja o a la piscina en remull. I si a casa teva encara no teniu aire condicionat, demana un pressupost, l’equip de RoigSat farà un estudi climàtic de la teva llar i et recomanarà les millors opcions.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER