Formes ús aire condicionat

6 avantatges de fer servir l’aire condicionat que no són refrescar-nos

Formes ús aire condicionat

La pujada de temperatures a l’estiu es compensa habitualment amb l’ús de climatització artificial. Edificis públics, negocis i llars comencen a fer servir els aparells d’aire condicionat o ventiladors per aconseguir una temperatura més fresca i agradable. Però, sabies que al marge de refrescar, els splits o l’aire condicionat centralitzat també et pot aportar altres beneficis? Des de RoigSat t’expliquem 6 avantatges.

Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Avantatges de fer servir l’aire condicionat al marge de refredar ambients

Tots els aparells tenen una funció principal, i de vegades, única. En el cas de l’aire condicionat, queda bastant clar que el seu paper és refredar ambients en èpoques de calor, però, quines altres coses pot fer per tu un aparell d’aquestes característiques? Pren nota dels avantatges de fer servir un a la teva llar o negoci:

 

  1. Redueix la humitat. Viure a una llar sense una concentració tan alta d’humitat és beneficiós per a la nostra salut. I els aparells d’aire condicionat poden eliminar-la, ja que els seus mecanismes tendeixen a ressecar l’ambient. Podem relacionar la humitat amb els àcars de la pols, la floridura o la deshidratació, així que és un bon avantatge disposar d’aire condicionat.
  2. Disminueix els atacs d’asma. I com ho fa? Per a poder funcionar l’aire condicionat filtra l’aire que pot contenir àcars, substàncies contaminants i altres al·lèrgens que s’eliminen. Perquè sigui efectiu és important canviar els filtres com a mínim una vegada al mes, contràriament es podria aconseguir un efecte negatiu per a les persones amb asma.
  3. Millora la qualitat de l’aire. Una condició relacionada amb l’efecte de neteja que assoleixen els filtres de l’aire condicionat. Això sí, és imprescindible ventilar la llar adequadament cada dia i evitar temperatures per sota dels 21 graus.
  4. Evita la proliferació d’insectes. Els mosquits i altres insectes prefereixen un clima càlid per actuar i refredant la llar, no trobaran l’ambient agradable que cerquen, disminuint-se la seva proliferació.
  5. Redueix els cops de calor. Un ambient fresc disminueix la sudoració i la temperatura corporal evitant poder patir un cop de calor.
  6. Millora el descans nocturn. Fent servir una de les opcions més desconegudes del comandament a distància, que és el mode nocturn, es pot aconseguir una temperatura agradable i constant durant les nits per a poder dormir plàcidament i sense calor.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER