3 consells per sobreviure a l’aire condicionat del transport públic quan les temperatures baixen

La utilització d’aparells de climatització al transport públic és el més habitual, no només durant els mesos estivals, també a la resta, per evitar així marejos i altres indisposicions dels passatgers a conseqüència de l’afluència massiva d’usuaris i del gran tonatge dels vehicles i altra maquinària que escalfen l’ambient. Tot això provoca que els aparells d’aire condicionat permetin refredar els ambients tot i que de vegades la baixada de temperatures és massa gran. En aquest article t’explicàvem com sobreviure al fred dels espais públics a l’estiu, ara t’expliquem com afrontar l’aire condicionat del transport públic quan les temperatures exteriors comencen a baixar

Com sobreviure al fred del transport públic al final de l’estiu

Has pensat alguna vegada que feia més fred al metro o a l’autobús que al carrer? No ets l’únic. És un dels clàssics del mes de setembre amb l’arribada de la tardor. Perquè oficialment no canviem d’estació fins al dia 23, però algú recorda ja les jornades a la platja?

  1. Vestuari. Has d’acceptar que els dies de calor i xafogor ja són història. Com a molt podràs trobar-te amb algunes jornades de calor intensa, però en les hores centrals del dia i molt segmentades. Així que per no passar fred al transport públic, ni quan surtis de casa a primera hora del matí, oblida’t de les faldilles i vestits curts, els tirants i sobretot, les sandàlies. Això no significa que hagis de treure la roba d’hivern. Al migdia la temperatura pujarà, així que aposta per roba que pots portar tant a l’estiu com a la tardor. Texans, samarretes de tirants però amb jaquetes fines a sobre, mocadors pel coll, teixits suaus i transpirables i sabates tancades.
  2. Evitar les sortides d’aire. Encara que vagis vestit amb roba d’entretemps o fins i tot d’hivern, has d’evitar els conductes de sortida directa de l’aire, ja que pot afectar la teva salut i provocar-te dolors musculars o transmetre’t un virus o bacteri si tens les defenses baixes.
  3. Camina. És aconsellable que en aquesta època d’entretemps facis una part del trajecte a la feina o als indrets on vulguis anar, caminant. Ara no fa la xafogor que ens fa suar a l’estiu, ens atabala i no ens permet gaudir dels carrers i els passejos. Si fas una part del camí a peu, evitaràs una bona estona d’aires condicionats al transport públic.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER