3 consells per sobreviure a les temperatures dels espais públics a l’estiu
Pugen les temperatures i baixen els graus centígrads dels comandaments a distància dels aires condicionats. Fa calor i molt més en espais públics on es concentren un gran nombre de persones com poden ser els hospitals, transport públic, aeroports o centres comercials. No tots som iguals ni notem de la mateixa manera la temperatura o la sensació tèrmica. Què podem fer? Des de RoigSat et proporcionem alguns consells per sobreviure a les temperatures dels espais públics a l’estiu.
Els 3 millors consells per sobreviure a les temperatures dels espais públics a l’estiu
La majoria d’espais públics es guien per les normatives ISO per adequar la temperatura de l’aire condicionat tenint en compte diferents variables. En aquest article vam explicar quins són aquests factors que poden afectar la regularització de la temperatura. De totes maneres, no sempre es calculen bé, o no sempre es fan servir els punts de la normativa ISO. Per això et donem alguns consells per sobreviure a les temperatures dels espais públics a l’estiu.
- Roba d’entretemps, per si de cas. I quan diem adequada ens referim a roba fàcil de treure i posar per fer front, per una banda, a possibles temperatures baixes i també temperatures altes. La roba de base ha d’estar en consonància amb l’estació però sempre es recomana portar una jaqueta fina per si fa fred, sabata tancada… I que les fibres siguin lleugeres per superar el cas contrari, que faci molta calor.
- Viatges d’avió, millor amb pantaló llarg. És recomanable vestir roba d’entretemps quan vagis a agafar un avió per molt que al carrer s’estigui a 40 graus. A les instal·lacions a l’interior i també a l’avió la climatització pot fer que sentis molt de fred. Evita refredats no desitjats amb roba d’entretemps i sobretot, sabata tancada, els peus són la part del cos on comença abans a baixar la temperatura.
- Al metro, un mocador. És habitual que les temperatures a l’interior dels vagons de metro, tren i autobusos siguin gairebé criogèniques. Per contra, a les andanes, la calor és sufocant, més que al carrer. Mai t’has preguntat el perquè? Anys enrere no feia calor a l’estiu dins del metro, tots tenien sistemes de ventilació forçada que renovaven l’aire del seu interior constantment i l’aire dels túnels es renovava mitjançant els respiradors que donen al carrer. Això va canviar amb la instal·lació d’aires condicionats als vagons, cosa que fa que s’expulsi l’aire calent als túnels i andanes i a dins les temperatures siguin molt baixes. El millor és protegir-te el coll amb un mocador.
Deixar un comentari
Vols comentar?No dubtis a contribuir!