Com utilitzar els colors a casa per estalviar energia

Com utilitzar els colors a casa per estalviar energia

Com utilitzar els colors a casa per estalviar energia

Pintar casa nostra amb colors adequats, tant a l’interior com a l’exterior, ens ajuda tant a reduir les emissions contaminants de CO2 com a disminuir el consum energètic i, per tant, la nostra factura. En aquest article expliquem com utilitzar els colors per estalviar energia.

Com utilitzar els colors per estalviar energia a l’interior de casa

Blanc i colors clars

El blanc i els colors clars són molt adequats per pintar l’interior d’una casa perquè absorbeixen l’energia solar i reflecteixen la llum millor durant el dia. D’aquesta manera podem disminuir considerablement l’ús d’energia elèctrica durant el dia i, per tant, la nostra factura energètica.

Colors foscos

Els colors foscos s’aconsellen, especialment per a ubicacions on no existeixen finestres i, per tant, no entra llum natural. És així perquè els colors foscos reflecteixen bé la llum artificial i proporcionen ambients més lluminosos.

Altres colors

Dins dels colors clars i foscos hi ha una sèrie de colors que a més de beneficis referents al medi ambient i consum energètic, incideixen en el nostre benestar.

  • Blau: El blau clar és un color que, alhora que dóna lluminositat als espais, i comporta, per tant, un estalvi energètic, propicia un ambient relaxant.
  • Verd: El verd és un dels colors més relaxants per a l’ull humà. Alleuja l’estrès a l’hora que proporciona sensació de comoditat i amplitud.
  • Groc: El color groc clar es considera que aporta lluminositat a l’hora que ajuda a la concentració.

Com utilitzar els colors per estalviar energia a l’exterior de casa

En 1997 Steven Chu, premi Nobel de Física i exministre d’Energia d’Estats Unit, va proposar, com a mesura per lluitar contra el canvi climàtic, pintar les façanes exteriors de les cases i les carreteres de blanc o colors clars.

Pintant les cases, superfícies planes i carreteres de colors blancs i clars evitem l’emissió de CO2 que produeixen els colors foscos que absorbeixen la calor. Ja que aquests colors alliberen la calor absorbida durant el dia a la nit i influeixen l’escalfament global.

A més, l’ús de colors clars també contribueix al fet que s’hagi de fer un menor ús de l’aire condicionat i, per tant, es contamina menys i es redueix, també, el consum energètic.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *