quin aire condicionat comprar

Com decidir quin aire condicionat comprar

 

Normalment ens plantegem la compra dels aparells d’aire condicionat quan comença a fer calor. No obstant això, s’aconsella començar a mirar-ho abans per poder trobar aparells en promoció i, també, per tenir temps de veure quins aparells s’adeqüen millor a les nostres necessitats. És per això que és important tenir elements per decidir quin aire condicionat comprar.

Com triar quin tipus d’aire condicionat comprar

Tipus d’aire condicionat

Com hem vist en articles anteriors, existeixen diferents tipus d’aire condicionat. No obstant això, aquí ens centrarem en l’aire condicionat de paret o split.

Tal com succeeix amb la calefacció, existeixen diferents tipus d’aire condicionat i podem optar per un o un altre en funció de les nostres necessitats. No obstant això, l’aire condicionat de paret o split és molt aconsellable perquè és dels més econòmics i la seva instal·lació no és tan complexa com altres tipologies.

Aquest aire condicionat està format per un aparell exterior, que és el que s’encarrega d’extreure l’aire calent i refredar el que ha d’entrar a la casa. I també d’un aparell intern que ho distribueix.

A l’hora de realitzar la compra hem de tenir en compte que, generalment, cada aparell de paret o split serveix per refredar una estada de la casa. L’habitual és tenir un aparell per a cada habitació que vulguem refredar.

Es recomana, també, que l’aparell sigui Inverter. Els aparells que disposen d’aquesta tecnologia tenen major capacitat per potenciar la capacitat de refrigeració i mantenir-la constant. És a dir, refreden més ràpidament i el seu consum és menor.

Quan realitzar la compra

Com hem apuntat amb anterioritat, és aconsellable no realitzar la compra en mesos d’extrema calor perquè d’aquesta manera tindrem més temps per poder mirar i comparar aparells que s’ajustin a les nostres expectatives i necessitats. A més a més, és més probable que quan la calor encara no hagi arribat, trobem més ofertes.

D’altra banda, és important tenir en compte que quan es produeixen ones de calor, en moltes ocasions els serveis tècnics i d’instal·lació no poden treballar amb la celeritat desitjada perquè els supera la demanda.

Ràtio d’Eficiència Energètica de l’aparell d’aire condicionat

A l’hora de comprar un aparell d’aire condicionat també és important que ens fixem en el Ràtio d’Eficiència Energètica (EER). Aquest ràtio posa en comú la capacitat frigorífica de l’aparell amb el consum d’energia utilitzat per obtenir-ho. Per tant, contra major és el EER, major és el rendiment del nostre aparell d’aire condicionat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *