electrodomèstics llar

5 alternatives a l’ús d’electrodomèstics quotidians per fer estalvi energètic  

electrodomèstics llar

L’estalvi energètic garanteix un ús adequat de l’electricitat a les llars, cosa que permet ser respectuós amb el medi ambient i també rebaixar les factures energètiques. A més, ara que ens trobem en plena patacada de gener després de les festes de Nadal, és un bon moment per començar a practicar l’estalvi energètic. T’expliquem algunes alternatives a l’ús d’electrodomèstics quotidians per fer aquest estalvi.

5 trucs per evitar l’ús d’alguns electrodomèstics quotidians i practicar l’estalvi energètic

 

L’avenç de les noves tecnologies ha provocat que cada cop sorgeixin nous aparells que ens faciliten la vida: Robots per escombrar, robots per netejar els vidres, aparells per netejar la pell del rostre… Necessitem tot això? Totes les màquines necessiten electricitat per a descarregar-se i funcionar correctament, però generar-la no sempre és la millor opció per a la protecció del medi ambient. És cert que cada vegada més es fan servir les energies renovables (solar, de vent…), però també comporten controvèrsia per l’impacte visual, per exemple, en el cas dels molins de vent.

Sempre serà millor fer servir energies renovables per generar electricitat, però també hem de posar de la nostra part per reduir el consum innecessari que en fem.

  1. Eixuga el teu cabell a l’aire. Els assecadors de cabell són un dels petits electrodomèstics que més consumeixen. Segurament has comprovat que pots tenir a la teva llar: encès el forn, l’aire condicionat i la rentadora i no passa res, però encens l’assecador i els diferencials salten. Sabem que si tens el cabell molt llarg i és hivern, és recomanable per a la teva salut fer servir l’assecador però si tens el cabell curt i durant l’estiu no l’hauries de fer servir.
  2. Escalfador elèctric vs. microones. Si vols escalfar la llet o l’aigua, és millor que facis servir un escalfador d’aigua, que permeten escalfar una gran quantitat de líquid en poc temps. Per contra el microones necessita més temps i més energia, per això està més indicat per escalfar aliments. Així i tot, la millor alternativa, si tens temps, és escalfar els líquids a una cuina de gas, ja que és una de les energies que menys gasten.
  3. Aprofita la calor residual. Quan cuines coses a foc lent. Aprofita i tanca el gas o la vitroceràmica 5 minuts abans i aprofita perquè el menjar s’acabi de cuinar amb la calor residual, estalviant així 5 minuts de consum energètic.
  4. Planxa de vapor natural. Camises de teixits fins i amb caiguda es poden planxar de forma natural aprofitant el vapor de la dutxa. També pantalons i vestits, sempre que el teixit no sigui molt gruixut, d’aquesta manera estalvies energia d’encendre la planxa.
  5. L’assecadora només per a moments puntuals. El més natural i que farà que la teva roba duri més temps és estendre-la a l’aire lliure. L’assecadora consumeix molta energia i només la deuries fer servir en dies de pluja o urgències.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *