Innovació i ecologia

Innovació i ecologia, les novetats 2020

Innovació i ecologia

Innovació i ecologia fa anys que van de la mà per aconseguir mantenir les comoditats de la vida moderna sense afectar el medi ambient. Alguns dels grans avenços tecnològics del segle XX han fet que les persones visquin millor però s’ha pagat una factura molt cara: Contaminació, destrucció d’ecosistemes… En definitiva, un model de consum i benestar que ha anat destruint el planeta a poc a poc. Precisament serà la tecnologia i la innovació la que salvi el nostre entorn. Parlem de diferents projectes i novetats que es posaran en marxa aquest 2020 que barregen innovació i ecologia.

La innovació al servei de l’ecologia: Aplicacions per facilitar la recollida de residus

 

A la ciutat americana de Los Angeles ja funciona un sistema d’app que detecta les escombraries llençades a la ciutat. En realitat, aquest sistema permet visualitzar els punts on s’acumulen residus i això permet reduir-los en un 80% en un any. Parlem de zones molt concretes:

  1. Acumulació de residus a punts concrets de la ciutat.
  2. Petits abocadors il·legals a zones poc transitades, generalment de neumàtics abandonats, les runes de construccions i mobiliari vell i abandonat.

Les dades parlen d’una reducció del 80% de la brutor a un any gràcies a la plataforma digital GeoHub. Com funciona? És molt senzill, l’app situa a un mapa les ubicacions dels punts d’escombraries i s’enfoquen els esforços de neteja en aquests punts.

GeoHub ja ha aconseguit experimentar un gran creixement i confeccionar 613 mapes de tota classe de temàtiques com:

  1. Seguretat.
  2. Infraestructures.
  3. Negocis.
  4. Transports.

Hivernacles verticals als gratacels

 

Una bona idea per aprofitar espais a les grans ciutats. A Suècia ja és una realitat: El World Food Building és un edifici d’oficines de 60 meteres d’alçada, amb 16 plantes on es produiran 500 tones d’aliments orgànics anualment.

Aigua corrent de qualitat i bon gust

 

La major part dels ciutadans de les grans ciutats consumeix aigua d’ampolles de plàstic, cosa que genera milers de residus. Ara l’start up TAPP Water ha trobat una solució: Han desenvolupat un sistema que permet consumir aigua de l’aixeta potable i amb bon gust.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *