cuinar amb el rentavaixella

Com cuinar amb el rentavaixella

cocinar-en-el-lavavajillas

Davant la ferotge pujada de la factura de la llum que hem patit els darrers anys, s’ha aguditzat l’enginy. Algunes de les solucions per aconseguir un ús efectiu de l’energia passa per cuinar amb el rentavaixella i, fins i tot, amb la cafetera.

De fet, seguint l’essència d’aquesta tècnica, es pot cuinar en qualsevol electrodomèstic que emeti calor. I, en aquest sentit, ja hi ha persones que cuinen amb la rentadora o amb la cafetera americana. D’aquesta manera estalvien i aconsegueixen cuinar de manera ecològica i econòmica.

D’on sorgeix la idea de cuinar amb el rentavaixella

La pionera d’aquesta tècnica va ser Lisa Casali, que va treure al mercat el llibre “Cuinar en el rentavaixella”. A partir de la publicació d’aquest llibre, que evidentment va sorprendre a molts, moltes persones s’han anat sumant a aquesta tècnica de cuina tan efectiva energèticament i l’han anat ampliant i perfeccionant.

Com hem de cuinar amb el rentavaixella

Aquest sistema o tècnica es basa en l’aprofitament del temps i la temperatura dels diferents cicles de rentat del rentavaixella. En el transcurs d’aquest hem d’introduir en l’electrodomèstic un pot de vidre que tanqui hermèticament amb els ingredients que desitgem cuinar en el seu interior. Una vegada acabat el programa de rentat, el menjar estarà llest.

Avantatges de cuinar amb el rentavaixella

Els defensors de cuinar amb el rentavaixella argumenten que aquesta tècnica proporciona una cocció lenta i a temperatura homogènia, la qual cosa aporta al plat més aroma i sabor. Defensen, per exemple, que el salmó cuinat a baixa temperatura queda molt saborós i amb una textura exquisida molt similar a la del foie.

Com a punt positiu també s’ha de destacar que aquest tipus de cuina evita les males olors pròpies de la cuina tradicional.

Cal tenir present, no obstant això, que aquest tipus de cuina no està pensada per a principiants. És així perquè cuinar a baixes temperatures té el risc que hi hagi bacteris que no siguin eliminades. És per aquest motiu que és molt important que els flascons que s’utilitzen tanquin hermèticament a la perfecció.

Amb aquesta tècnica es poden cuinar tot tipus d’aliments, fins i tot postres i rebosteria.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *