Medi-ambient-guerra

Les conseqüències de la guerra pel medi ambient

Medi-ambient-guerra

Els preus dels aliments disparats, les tarifes dels carburants també, els subministraments gravats per l’IPC i una inflació creixent… Si tens la sensació que últimament tot puja menys el teu sou, no t’estàs equivocant, no. La recuperació després dels dos anys de pandèmia de la Covid-19, que va fer aturar-se i anar a mig fas a molts sectors, sumat a la guerra d’Ucraïna està provocant que la vida sigui cada vegada més cara. Al marge de la part econòmica existeix un altre aspecte a tenir en compte: El medi ambient. El conflicte armat està endarrerint els compromisos ambientals que havien assumit els països de la Unió Europea. Des de RoigSat t’expliquem quines són aquestes altres conseqüències de la guerra pel medi ambient. I recorda que per a evitar sorpreses, és recomanable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Les conseqüències d’un conflicte armat pel medi ambient

L’actual guerra Ucraïna-Rússia té algunes conseqüències directes sobre el medi ambient perquè la major part del gas que es consumeix a Europa procedeix de Rússia i en els darrers anys no s’ha apostat per accelerar la transició cap a energies renovables creant una situació de dependència que ara obliga a molts països a subvencionar el consum buscant altres mercats.

Els pressupostos que ara es destinaran a l’increment dels costos del gas d’altres procedències s’haurien d’haver invertit en energia solar i eòlica, suposant un fre al desplegament de polítiques mediambientals més ecològiques, verdes i sostenibles.

Paral·lelament a aquesta situació, també han sorgit algunes veus que fan palès la necessitat de perllongar l’ús de les centrals nuclears (s’estaven desmantellant per la seva perillositat, però ara per ara, és de les energies més netes, clar que un incident pot tenir unes conseqüències fatals). Si es segueix aquest camí, i fins i tot es reobren plantes ja tancades, suposarà també un increment dels costos. I qualsevol canvi en el pressupost suposarà un descens de les partides dedicades a les energies verdes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER