Europa vol que l’any 2050 només utilitzem energies renovables  

Renovables 2050 cat

2050 és l’any fixat per la Unió Europea per posar fi als combustibles fòssils, almenys a territori europeu. La Comissió de la UE ha proposat des de Brussel·les que les emissions contaminants desapareguin  en els pròxims 30 anys i això significa abandonar els combustibles que fins ara han estat el motor de l’economia:

 

  1. Carbó.
  2. Petroli.
  3. Gas Natural.

 

Com aconseguir fer servir només energies renovables

 

L’objectiu que es planteja la UE és que l’any 2050 el 80% de l’electricitat que es generi provingui d’energies renovables com:

 

  1. Eòlica.
  2. Solar.
  3. Hidràulica.

 

A més d’això, es lluitarà contra les tecnologies més brutes utilitzant la fiscalitat, és a dir, amb la posada en marxa d’impostos per gravar les empreses que no es reconverteixin cap a una indústria neta.

 

La Unió Europea treballa per posar en marxa noves polítiques i fixar un objectiu de zero emissions, ja que amb les actuals mides només es reduirien les emissions en un 60% a mitjans de segle. La UE té la voluntat de poder complir amb els objectius de l’acord de París signat al mes d’abril del 2016.

 

L’escalfament global: Inevitable

 

Durant la trobada de París es va reconèixer que l’escalfament global no té marxa enrere i el que s’espera amb aquestes mides per caminar cap a les energies renovables és aconseguir que la temperatura del planeta no s’incrementi més de 2 graus a finals de segle, el que podria evitar catàstrofes naturals conseqüència directa de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

Europa representa avui dia el 10% de les emissions mundials i ja entre els anys 1990 i 2016 ha aconseguit reduir-les un 22%. Ara l’objectiu és aconseguir la reducció total al llarg dels pròxims 30 anys. Mentrestant, sectors com l’energètic i el del transport també fan feina per adaptar les seves indústries als nous temps i a les noves polítiques.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *