El vehicle elèctric del futur  

futur cotxe elèctric

 

Com serà el vehicle elèctric del futur? És una de les preguntes que des de fa temps es fan institucions i també empreses del sector automobilístic. El Govern espanyol vol que l’any 2040 es prohibeixi la matriculació de vehicles que funcionin amb combustibles fòssils (benzina, gasoil i híbrids) i d’aquesta manera garantir que l’any 2050 deixaran de circular cotxes contaminants. Així que el futur està més a prop del que pensem.

 

Les característiques del vehicle elèctric del futur

 

Les característiques del vehicle elèctric del futur hauran de ser comunes, almenys dins del territori peninsular, cosa que permetrà la mobilitat absoluta. De totes maneres, altres països com els nòrdics ja porten la capdavantera en el sector automobilístic zero emissions, així que el més probable és que:

 

  1. El nostre país s’adapti a les disposicions dels altres països de l’eurozona.
  2. Integri les característiques de disseny que posin en marxa enginyers del sector automobilístic europeu.

 

Per altra banda, s’hauran de tenir en compte la més que necessària adaptació de la xarxa viària, de la reconversió de les actuals benzineres i de l’habilitació dels punts de recàrrega.

 

Els orígens del vehicle elèctric

 

Pot semblar que el vehicle elèctric és un model de transport relativament nou i associat als nous corrents de protecció del medi ambient i cerca d’alternatives a les emissions contaminants. Però no, el primer prototip de vehicle elèctric és de l’any 1830, però diversos factors van provocar que el motor de combustió guanyés a l’electricitat.

 

  1. Infraestructura inadequada. Al segle XIX la infraestructura perquè un vehicle elèctric pogués sortir a la carretera era pràcticament inexistent.
  2. Poders econòmics. La utilització de combustibles fòssils permetia uns beneficis que amb l’electricitat no existien.

 

El futur del vehicle elèctric

 

Tot i que fa dos segles que es va inventar, el vehicle elèctric constitueix un model associat a les polítiques modernes de protecció del medi ambient i per això la seva implementació és lenta a les ciutats. Quines seran les seves característiques?

 

  1. Autonomia. Actualment els cotxes que tenen més autonomia no van més enllà dels 200 km recorreguts. Una xifra que haurà de millorar-se i traslladar-se a la totalitat del parc mòbil, ja que el més habitual és que avui en dia aquesta autonomia no sigui de més de 50 quilòmetres.
  2. Preu competitiu. Actualment el vehicle elèctric no és apte per a totes les butxaques i s’espera que l’any 2024 s’equipari al cost dels cotxes de combustió.
  3. Recàrrega ràpida. Es tracta d’un dels principals handicaps a l’hora d’escollir un vehicle elèctric, el temps de càrrega no és compatible amb un ús normalitzat. Això està previst que canviï a partir de l’any 2022 amb les denominades bateries en estat sòlid que tardaran únicament un minut a carregar-se.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *