Cotxe-elèctric

Cotxes elèctrics: El futur del sector?

Cotxe-elèctric

Fa anys que en sentim a parlar: els cotxes elèctrics són el futur del sector. Però passa el temps i sembla que aquesta tecnologia no aconsegueix fer-se un lloc important. Tot i que els avenços han estat importants en matèria de vendes, encara falta molt per fer a escala tecnológica perquè sigui una autèntica realitat. Ara per ara, l’èxit dels vehicles que funcionen amb bateries elèctriques passa pel món empresarial i sembla que perquè l’utilitzi l’usuari final, encara falta un temps. El gran problema és la durabilitat d’aquestes bateries.

La situació actual del sector: Cotxes elèctrics matriculats

Segons les darreres dades publicades per AID Data, la venda de vehicles elèctrics s’ha incrementat un 40% aquest darrer mes de juliol respecte al mateix període de l’any anterior a tots els països d’Europa Occidental. Alemanya i Noruega són els estats on més s’ha notat aquesta pujada. El 2017 es van vendre 8.400 cotxes elèctrics i enguany han estat 11.800.

Pel que respecta a Espanya, la xifra de matriculacions s’ha disparat fins a assolir un increment del 91% entre gener i juliol de 2018. Madrid és la Comunitat Autònoma que lidera aquesta pujada amb 3.687 vendes en els primers 7 mesos de l’any (+148’8%), seguida per Catalunya amb 1.247 (+30’6%).

Des del sector apunten que el denominat carsharing, un model de negoci que aposta per compartir vehicle ha facilitat aquest increment. Existeixen diferents companyies que ofereixen serveis de carsharing 100% elèctric com Car2go o Zity.

La situació actual del sector: Punts de recàrrega

Suïssa és pionera en el servei de punts de recàrrega de bateries de cotxes elèctrics i, ara per ara, és possible completar l’anomenada Gran Ruta Suïssa (un recorregut per 5 ports de muntanya alpins, 22 llacs i 12 monuments patrimoni mundial de la UNESCO) amb punts de càrrega suficients. En concret 300 estacions al llarg de 1.600 km.

A Espanya, com ja vam apuntar a l’article “Les benzineres del futur: punts de recàrrega de vehicles elèctrics” existeixen un total de 12.000 conductors que es desplacen amb vehicles elèctrics. Una xifra que s’espera que pugui anant creixent a mesura que s’instal·lin noves estacions de càrrega, cosa imprescindible perquè circular amb aquests vehicles sigui una realitat. Actualment existeixen 2.500 estacions de càrrega i un total de 6.800 endolls a tot el país segons Electromaps.

Vehicle elèctric: el futur del sector?

Les dades parlen: la presència del vehicle elèctric guanya terreny dins del sector automobilístic i avança amb pas ferm cap a un futur en el qual s’utilitzi de forma prioritària aquest tipus de cotxe. Les empreses i companyies de carsharing han pres la capdavantera, però una vegada que la possibilitat de càrrega dels vehicles a qualsevol punt de la xarxa viària del nostre país sigui una realitat, aquests models arribaran també a l’usuari final.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *